عنوان : ( ارزیابی دما و پارامترهای امواج میدان پالسی الکتریکی در استخراج قند از هویج )
نویسندگان: سامره داستانگو , سید محمدتقی حامدموسویان , سمیرا یگانه زاد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
غشاهای سلولی مانع اصلی استخراج ترکیبات درونسلولی هستند. متلاشی کردن مکانیکی و حرارتدهی جامدات بیولوژیکی از روشهای پیشتیمار معمول برای تخریب غشاهای سلولی و تسهیل رهاسازی حلشونده به حلال در طی استخراج هستند. با این حال، تخریب کلیت غشاها نیاز به حرارتدهی بیش از حد جامدات دارد که منجر به تغییر بافت گیاهی و عبور مواد نامطلوب (مثل پکتین در تولید قند) به حلال مجاور دارد که خود نیازمند هزینه های تغلیظ بعدی است. بکارگیری میدان الکتریکی پالسی (PEF)[1] با حرارتدهی کم محصول، بطور قابل توجهی انتقال جرم را در بافت بیولوژیکی گیاهان مختلف غذایی، افزایش میدهد که علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی باعث صرفهجویی زیادی در زمان میشود. در این مطالعه، استخراج قند از هویج با تیمارهای مختلف میدان پالسی الکتریکی (شدت میدان 250، 750 و V/cm 1250، تعداد پالس 10، 45 و 80) و نیز بطور همزمان تیمارهای حرارتی مختلف (در دماهای 20، 45 و ºC70) مطالعه شد. سپس مدل ریاضی بازده استخراج بر اساس طرح فاکتوریل کامل ارائه شد. قطعات تیمار شده با PEF در آب در دمای مورد نظر و نسبت وزنی مایع به جامد 2= L/S غوطهور شدند. افزایش قابل توجه سینتیک استخراج به علت نفوذپذیری غشای سلول بلافاصله بعد از تیمار PEF بعلت جابجایی حل شونده بر روی سطح بافت مشاهد شد.
کلمات کلیدی
, میدان پالسی الکتریکی, قند, استخراج, سینتیک@article{paperid:1092331,
author = {داستانگو, سامره and حامدموسویان, سید محمدتقی and سمیرا یگانه زاد},
title = {ارزیابی دما و پارامترهای امواج میدان پالسی الکتریکی در استخراج قند از هویج},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {18},
number = {120},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {27--38},
numpages = {11},
keywords = {میدان پالسی الکتریکی، قند، استخراج، سینتیک},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی دما و پارامترهای امواج میدان پالسی الکتریکی در استخراج قند از هویج
%A داستانگو, سامره
%A حامدموسویان, سید محمدتقی
%A سمیرا یگانه زاد
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021