Title : ( بررسی برهمکنش پایه و رقم سیب بر صفات کمی و کیفی میوه در شرایط آب و هوایی مشهد )
Authors: Elaheh Hosseini Sanavi , Bhram Abedi , Tahereh Parvaneh ,Abstract
چکیده مطالعات زیادی در مورد تأثیر پایه و رقم بر صفات فیزیکوشیمیایی سیب صورت گرفته و نتایج تأثیرگذاری متفاوت این دو عامل را نشان دادهاند. بهمنظور ارزیابی اثر سه پایه رویشی M9، M7 و MM106 بر برخی صفات کمی و کیفی میوه سیب ارقام \\\"گلدندلیشز\\\" و \\\"رددلیشز\\\"، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی مشهد در اواخر تابستان 1400 اجرا شد. صفات کمی و کیفی میوه شامل وزن، حجم، چگالی، طول، قطر، سفتی، اسیدیته، مواد جامد محلول، محتوای فنلی، فعالیت آنتیاکسیدانی و آنتوسیانین میوه در این آزمایش اندازهگیری شد. براساس نتایج بیشترین مقدار فنل کل (9/652 میلیگرم بر گرم وزن تر) و آنتوسیانین (9/35 میلیگرم بر گرم وزن تر) در ترکیب رقم \\\"رددلیشز\\\" روی پایه M9 مشاهده شد. رقم \\\"رددلیشز\\\" بیشترین قطر (64/78 میلیمتر) و وزن میوه (9/166 گرم) را به خود اختصاص داد. بیشترین سفتی نیز در پایه M9 (64/5 کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب) مشاهده شد. بهطورکلی، نتایج این پژوهش حاکی از تأثیر متفاوت برهمکنش پایه و رقم بر ویژگیهای موردمطالعه بود و بسته به هدف باغدار میتوان ترکیبات پیوندی گوناگونی را توصیه نمود. ارقام بر روی پایه M9و MM106 با داشتن ترکیبات فنلی و آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی بهعنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آب و هوایی مشهد پیشنهاد شد.
Keywords
آنتوسیانین؛ سفتی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ محتوای فنلی؛ مواد جامد محلول@article{paperid:1092633,
author = {Hosseini Sanavi, Elaheh and Abedi, Bhram and طاهره پروانه},
title = {بررسی برهمکنش پایه و رقم سیب بر صفات کمی و کیفی میوه در شرایط آب و هوایی مشهد},
journal = {به زراعی کشاورزی},
year = {2022},
month = {February},
issn = {2008-8337},
keywords = {آنتوسیانین؛ سفتی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ محتوای فنلی؛ مواد جامد محلول},
}
%0 Journal Article
%T بررسی برهمکنش پایه و رقم سیب بر صفات کمی و کیفی میوه در شرایط آب و هوایی مشهد
%A Hosseini Sanavi, Elaheh
%A Abedi, Bhram
%A طاهره پروانه
%J به زراعی کشاورزی
%@ 2008-8337
%D 2022