فرآیند و کارکرد گیاهی, دوره (11), شماره (51), سال (2023-1) , صفحات (261-270)

عنوان : ( تأثیر پایه‌های تجاری سیب بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز )

نویسندگان: الهه حسینی ثانوی , بهرام عابدی , طاهره پروانه , احمد فهادان ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به­منظور بررسی اثر سه پایه رویشی M9, M7 و MM106 بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز پژوهشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک‎‌های کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1400 و در باغی واقع در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشهد اجرا شد. به این منظور صفاتی شامل قطر تنه، میزان رشد شاخه‌های سال جاری، سطح برگ، میزان کلروفیل، فنل کل، آنتوسیانین، و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در نمونه‌های برگ اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که برهکمنش پایه و رقم بر قطر تنه، سطح برگ و مقدار آنتوسیانین تأثیر معنی‌داری داشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین (466/0 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برگ‎‌های رقم گلدن‌دلیشز روی پایه M9 مشاهده گردید. همچنین رقم رددلیشز روی پایه MM106 با میانگین 81/47 سانتی‌متر مربع بیشترین قطر تنه و رقم گلدن‌دلیشز روی پایه MM106 بیشترین میزان سطح برگ (45/31 سانتی‌متر مربع) را در بین ترکیبات پیوندی به خود اختصاص داد. نتایج کلی نشان داد پایه MM106 نسبت به دو پایه دیگر از نظر صفات رویشی در جایگاه بالاتری قرار گرفت. از نظر صفات بیوشیمیایی پایه M9 نسبت به دو پایه دیگر بهتر بود. ارقام بر روی پایه M9با داشتن آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی به­عنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آب­و­هوایی مشهد پیشنهاد گردید.

کلمات کلیدی

, آنتوسیانین, ترکیبات پیوندی, سطح برگ, فعالیت آنتیاکسیدانی, قطر تنه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1092927,
author = {حسینی ثانوی, الهه and عابدی, بهرام and طاهره پروانه and احمد فهادان},
title = {تأثیر پایه‌های تجاری سیب بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز},
journal = {فرآیند و کارکرد گیاهی},
year = {2023},
volume = {11},
number = {51},
month = {January},
issn = {۲۳۲۲-۲۷۲۷},
pages = {261--270},
numpages = {9},
keywords = {آنتوسیانین، ترکیبات پیوندی، سطح برگ، فعالیت آنتیاکسیدانی، قطر تنه},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تأثیر پایه‌های تجاری سیب بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز
%A حسینی ثانوی, الهه
%A عابدی, بهرام
%A طاهره پروانه
%A احمد فهادان
%J فرآیند و کارکرد گیاهی
%@ ۲۳۲۲-۲۷۲۷
%D 2023

[Download]