Title : ( اثر عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی در برههای پرواری )
Authors: M. Bagheri Nasab , F. Kafilzadeh , Abbas Ali Naserian ,Abstract
این مطالعه بهمنظور مقایسه تأثیر استفاده از عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی برههای پرواری با استفاده از 12 بره لری- بختیاری در دو گروه: دریافتکننده جیره بدون عصاره برگ بلوط (شاهد) و گروه دریافتکننده جیره حاوی عصاره برگ بلوط در مدت آزمایشی 105 روز انجام شد. نتایج نشان داد که افزودن عصاره برگ بلوط به جیره تأثیر معنیداری بر عملکرد نداشت، اما موجب کاهش معنیدار چربی بطنی (002/0)، دنبه (026/0) و افزایش وزن روده خالی (003/0) برهها شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها در مورد فراسنجه های خونی مشاهده نشد، درحالیکه شاخص آنتیاکسیدانی مالون دی آلدئید با افزودن عصاره برگ بلوط بهبود نشان داد. نیتروژن آمونیاکی شکمبه در برههایی دریافتکننده عصاره برگ بلوط، به میزان 747/2 میلیگرم در دسی لیتر کمتر بود. اضافه کردن عصاره برگ بلوط موجب افزایش معنیدار به میزان 23/5 درصد در اسید چربهای غیراشباع و کاهش اسید چرب اشباع چربی بطنی گردید. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره برگ بلوط (حاوی تانن) در جیره پرواری میتواند موجب بهبود فراسنجه های کیفی لاشه و وضعیت آنتیاکسیدانی برههای پرواری، بدون داشتن اثرات منفی بر عملکرد شود.
Keywords
, آنتی اکسیدان, بره پرواری, بلوط, تانن, عصاره@article{paperid:1093144,
author = {مرضیه باقری نصب and فرخ کفیل زاده and Naserian, Abbas Ali},
title = {اثر عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی در برههای پرواری},
journal = {پژوهشهای علوم دامی ایران},
year = {2019},
volume = {11},
number = {1},
month = {May},
issn = {2008-3106},
pages = {45--57},
numpages = {12},
keywords = {آنتی اکسیدان،بره پرواری،بلوط،تانن،عصاره},
}
%0 Journal Article
%T اثر عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی در برههای پرواری
%A مرضیه باقری نصب
%A فرخ کفیل زاده
%A Naserian, Abbas Ali
%J پژوهشهای علوم دامی ایران
%@ 2008-3106
%D 2019