علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (19), شماره (128), سال (2022-10) , صفحات (353-362)

عنوان : ( Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography )

نویسندگان: آتنا پاسبان , محبت محبی , حسن صدرنیا , سید احمد شهیدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

یکی از جنبه های مهم فناوری خشک کردن مواد غذایی، بررسی تغییرات رطوبت و دما نمونه طی فرآیند خشک کردن می باشد. بررسی تغییرات دمایی نمونه غالبا با وسایلی نظیر ترموکوپل و دماسنج صورت میگیرد. در این پژوهش ترموگرافی مادون قرمز جهت بررسی تغییرات دمایی برش­های سیب طی فرآیند خشک کردن بکار گرفته شد. تغییرات دمای نمونه در طی فرآیند خشک کردن در دمای 60 و 80 درجه سانتی گراد با استفاده از ترموکوپل نوع T و ترموگرافی مادون قرمز اندازه گیری شد. هم چنین تغییرات محتوای رطوبت برش های سیب طی فرایند خشک کردن اندازه گیری و منحنی خشک کردن بررسی شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که ترموگرافی مادون قرمز ابزار مناسبی است که قادر است بصورت غیر مستقیم و بدون تماس با نمونه روند تغییرات دمایی نمونه را طی فرآیند خشک کردن بخوبی اندازه­گیری نماید. بررسی منحنی تغییرات محتوای رطوبت در دمای 60 و 80 درجه سانتی گراد نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن سرعت انتقال جرم و حرارت افزایش، و مدت زمان فرایند خشک شدن کاهش به طور قابل توجّهی کاهش می یابد.

کلمات کلیدی

, ترموگرافی مادون قرمز, تغییرات دمایی, تغییرات محتوای رطوبت, خشک کردن, سیب
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1094152,
author = {پاسبان, آتنا and محبی, محبت and صدرنیا, حسن and سید احمد شهیدی},
title = {Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2022},
volume = {19},
number = {128},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {353--362},
numpages = {9},
keywords = {ترموگرافی مادون قرمز، تغییرات دمایی، تغییرات محتوای رطوبت، خشک کردن، سیب},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography
%A پاسبان, آتنا
%A محبی, محبت
%A صدرنیا, حسن
%A سید احمد شهیدی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2022

[Download]