عنوان : ( Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography )
نویسندگان: آتنا پاسبان , محبت محبی , حسن صدرنیا , سید احمد شهیدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
یکی از جنبه های مهم فناوری خشک کردن مواد غذایی، بررسی تغییرات رطوبت و دما نمونه طی فرآیند خشک کردن می باشد. بررسی تغییرات دمایی نمونه غالبا با وسایلی نظیر ترموکوپل و دماسنج صورت میگیرد. در این پژوهش ترموگرافی مادون قرمز جهت بررسی تغییرات دمایی برشهای سیب طی فرآیند خشک کردن بکار گرفته شد. تغییرات دمای نمونه در طی فرآیند خشک کردن در دمای 60 و 80 درجه سانتی گراد با استفاده از ترموکوپل نوع T و ترموگرافی مادون قرمز اندازه گیری شد. هم چنین تغییرات محتوای رطوبت برش های سیب طی فرایند خشک کردن اندازه گیری و منحنی خشک کردن بررسی شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که ترموگرافی مادون قرمز ابزار مناسبی است که قادر است بصورت غیر مستقیم و بدون تماس با نمونه روند تغییرات دمایی نمونه را طی فرآیند خشک کردن بخوبی اندازهگیری نماید. بررسی منحنی تغییرات محتوای رطوبت در دمای 60 و 80 درجه سانتی گراد نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن سرعت انتقال جرم و حرارت افزایش، و مدت زمان فرایند خشک شدن کاهش به طور قابل توجّهی کاهش می یابد.
کلمات کلیدی
, ترموگرافی مادون قرمز, تغییرات دمایی, تغییرات محتوای رطوبت, خشک کردن, سیب@article{paperid:1094152,
author = {پاسبان, آتنا and محبی, محبت and صدرنیا, حسن and سید احمد شهیدی},
title = {Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2022},
volume = {19},
number = {128},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {353--362},
numpages = {9},
keywords = {ترموگرافی مادون قرمز، تغییرات دمایی، تغییرات محتوای رطوبت، خشک کردن، سیب},
}
%0 Journal Article
%T Evaluation the convective drying of apple slices: Investigation of temperature changes by infrared thermography
%A پاسبان, آتنا
%A محبی, محبت
%A صدرنیا, حسن
%A سید احمد شهیدی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2022