هفتمین همایش ملی یافته های نوین درعلوم کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار , 2023-03-02

عنوان : ( مروری بر روش های فرمولاسیون جیره غذایی گونه های آبزی با تاکید بر نسبت کربوهیدرات به انرژی در راستای بهبود شاخص های زیستی )

نویسندگان: محمدجواد نورابادی , امید صفری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

تغذیه، درصد غذادهی، دمایآب و اندازه مـاهی از جملـه عواملی هستند که قابلیت تولیـد تجـاری ماهیـان را تعیـین میکنند. لذا به منظور افزایش بـازده تولیـد و فـراهم آوردن سوددهی بیشتر، ارزیابی اقتصادی تغذیه و تعیـین نیازهـای غذایی ماهیان ضروری اسـت. بـرای تولید تجاری و کارآمد، مدیریت قـوی، شـرایط مناسب پرورش، غذادهی با جیرههای مناسـب کـه حـاوی ترکیبات ارزان‌تر و در عین حال مؤثر بر رشـد مطلـوب و کمترین مقدارضریب تبدیل غذایی‌را داشته باشد، ضروری به نظر می‌رسد. اگر در جیره، پروتئین در سطح مطلوب و مطابق با نیاز ماهی وجود داشته باشد، اما جیره دارای انرژی کافی ( کربوهیدرات و چربی) نباشد، بخشی از پروتئین به جای تشکیل بافت و رشد، صرف تامین انرژی در ماهیان می‌گردد و آبزی به رشد و تولید مورد انتظار نمی‌رسد. تعیین سطح بهینه کربوهیدرات در جیره غذایی ماهیان ضروری است تا کاتابولیسم پروتئین به منظور تامین انرژی کاهش یابد و برای سوخت و ساز به طور حد واسط از سایر ترکیبات زیستی مهم استفاده شود. از سمتی دیگر چون کربوهیدرات ارزان ترین منبع انرژی به شمار می‌آید و در سطح گسترده ایی در غذای حیوانات اهلی به کار می‌رود، علاقه بسیار شدیدی برای افزودن آن به غذای ماهیان وجود دارد تا هزینه های غذا کاهش یابد. استفاده از منابع مختلف کربوهیدرات به گونه ماهی، منبع کربوهیدرات، سطح مورد استفاده، منشاء گیاهی آن، شرایط فرآوری، فیزیولوژی دستگاه گوارش ماهی، ساختار فیزیکی و پیچیدگی مولکول های کربوهیدرات و دمای آب بستگی دارد. با توجه به ارزان بودن، فراوانی و در دسترس بودن منابعی چون گلوکز و نشاسته ذرت، انتظار می‌رود تمرکز و تحقیقات بیشتری پیرامون تاثیر سطوح مختلف منابع کربوهیدراتی بر کارآیی رشد و ترکیب لاشه انجام پذیرد.

کلمات کلیدی

, آبزی, رشد بهینه, فرمولاسیون, انرژی ناخالص, کربوهیدرات
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1094307,
author = {نورابادی, محمدجواد and صفری, امید},
title = {مروری بر روش های فرمولاسیون جیره غذایی گونه های آبزی با تاکید بر نسبت کربوهیدرات به انرژی در راستای بهبود شاخص های زیستی},
booktitle = {هفتمین همایش ملی یافته های نوین درعلوم کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار},
year = {2023},
location = {جیرفت, ايران},
keywords = {آبزی، رشد بهینه، فرمولاسیون، انرژی ناخالص، کربوهیدرات},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مروری بر روش های فرمولاسیون جیره غذایی گونه های آبزی با تاکید بر نسبت کربوهیدرات به انرژی در راستای بهبود شاخص های زیستی
%A نورابادی, محمدجواد
%A صفری, امید
%J هفتمین همایش ملی یافته های نوین درعلوم کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
%D 2023

[Download]