عنوان : ( ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی سویه های تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برون تنی )
نویسندگان: نازیلا دردمه , مسعود یاورمنش , علی عطا معظمی , مریم مقدم متین , سید حمید نوربخش ,چکیده
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، تأثیرات سودمندی بر سلامت میزبان خواهند داشت. در پژوهش حاضر خصوصیات پروبیوتیکی دو سویه تجاری بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 و لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917 در شرایط برونتنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو سویه مقاومت بالایی در برابر اسید، صفرا و لیزوزیم داشتند. بهطور کلی میزان زندهمانی هر دو سویه در شرایط شبیهسازیشده معده-رودهای بالاتر از 85% بود که امکان زندهمانی این دو سویه در دستگاه گوارش را فراهم میسازد. بهعلاوه بالاترین میزان آبگریزی (75/59%) و خودانبوهش (42/51%) و همچنین کمترین چسبندگی (35/8%) به رده سلولی HT-29 رودهی انسان مربوط به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 بود؛ هر دو سویه دارای فعالیت بتا گالاکتوزیدازی بودند و نسبت به آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، ونکومایسین و تتراسایکلین مقاومت نشان دادند. در پژوهش حاضر مشخص گردید که لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917نسبت به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 خصوصیات پروبیوتیکی بهتری دارد.
کلمات کلیدی
, ویژگی های پروبیوتیکی, لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917, بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12, دستگاه گوارش.@article{paperid:1095101,
author = {دردمه, نازیلا and یاورمنش, مسعود and علی عطا معظمی and مقدم متین, مریم and سید حمید نوربخش},
title = {ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی سویه های تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برون تنی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {19},
number = {133},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {91--102},
numpages = {11},
keywords = {ویژگی های پروبیوتیکی، لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917، بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12، دستگاه گوارش.},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی سویه های تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برون تنی
%A دردمه, نازیلا
%A یاورمنش, مسعود
%A علی عطا معظمی
%A مقدم متین, مریم
%A سید حمید نوربخش
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023