عنوان : ( اثر سمیت سلولی عصاره ی آبی چغندر قرمز بر روی رده ی سلول سرطانی مری (KYSE30) )
نویسندگان: شیرین اله دادی , رویا لاری , مسعود فریدونی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
مقدمه و هدف: سرطان مری یکی از سرطان های رایج در جهان بوده و با توجه به قرار گیری کشور ایران در کمربند آسیایی سرطان مری، استفاده از رویکرد های درمانی نوین ضروری است. بتانین یک ترکیب طبیعی بوده و از ریشه ی چغندرقرمز گونه ی Beta Vulgaris استخراج می شود و خاصیت آنتی اکسیدانی و نقش آن در حذف رادیکالهای آزاد به اثبات رسیده است. لذا در این مطالعه اثر عصاره ی آبی چغندر قرمز بر روی سلولهای سرطان مری مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش: بدین منظور سلول های سرطانی مری KYSE30)) در ظروف 96 خانه ای کشت داده شدند و تحت تیمار با غلظت های مختلفی از عصاره ی آبی (µg/ml 3، 30، 300، 1000 و 3000) در سه بازه ی زمانی 24، 48 و 72 ساعت قرار گرفتند. در ادامه اثرات ضد سرطانی و زنده-مانی سلول های تیمار شده به ترتیب توسط آزمون MTT و تریپان بلو مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: آنالیز آماری نتایج ترایپن بلونشان داد که در 24 ساعت درصد زنده مانی پس از تاثیر غلظت های µg/ml 3000 و 1000 اختلاف معناداری با سلول های کنترل داشت (01.0> p) . در 48ساعت درصد زنده مانی سلولها نسبت به گروه کنترل در غلظت 300 (0.011= p) ، 1000 (0.045= p) و3000 ) µg/ml 0.0029= p) کاهش معنا داری داشت. نتایج در 72 ساعت نشان داد که در گروه کنترل در صد زنده مانی با غلظت30 % (0.015= p) ، 300 (0.006= p) ، 1000 (0.039= p) و غلظت 3000 µg/ml (0.00017= p) نسبت به گروه کنترل کاهش معنا داری داشت. نتایج حاصل از آزمون MTT نتایج تریپان بلو را تایید کردند. بقای سلول های سرطانی مری تیمار شده با غلظتهای مختلف عصاره ی چغندر قرمز در هر سه بازه زمانی 24، 48 و 72 ساعت نسبت به گروه شاهد به صورت معناداری کاهش یافت. نتایج نشان داد که غلظت µg/ml 1000 به بالا بیشترین سمیت را بر روی رده سلولی سرطان مری دارد. همچنین آزمون ترایپان بلو نشان داد که غلظت µg/ml 3000 به طور معناداری سبب کاهش بقای سلول ها در 72 ساعت نسبت به 24 (p=0.0005) و 48 (p=0.008) ساعت می شود.
کلمات کلیدی
, عصاره ی آبی چغندر قرمز – بتانین, رده ی سلولی , KYSE30 سرطان مری@article{paperid:1096625,
author = {اله دادی, شیرین and لاری, رویا and فریدونی, مسعود},
title = {اثر سمیت سلولی عصاره ی آبی چغندر قرمز بر روی رده ی سلول سرطانی مری (KYSE30)},
journal = {دانشگاه علوم پزشکی گرگان},
year = {2024},
volume = {26},
number = {1},
month = {April},
issn = {۱۵۶۲-۴۷۶۵},
pages = {90--103},
numpages = {13},
keywords = {عصاره ی آبی چغندر قرمز – بتانین- رده ی سلولی - KYSE30 سرطان مری},
}
%0 Journal Article
%T اثر سمیت سلولی عصاره ی آبی چغندر قرمز بر روی رده ی سلول سرطانی مری (KYSE30)
%A اله دادی, شیرین
%A لاری, رویا
%A فریدونی, مسعود
%J دانشگاه علوم پزشکی گرگان
%@ ۱۵۶۲-۴۷۶۵
%D 2024