عنوان : ( استفاده از طرح مخلوط در بهینه سازی فرمولاسیون فیلم کامپوزیت سه جزئی زیست تخریب پذیر حاوی نشاسته،زئین و پلی وینیل الکل برپایه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی )
نویسندگان: فرشته حسینی , محمدباقر حبیبی نجفی , عبدالرسول ارومیه ای , مهدی نصیری محلاتی , مسعود یاورمنش ,چکیده
تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر دارای خواص فیزیکی و مکانیکی قابل قبول و جایگزینی آنها با بسپارهای سنتزی در بسته بندی محصوالت غذایی، راه حلی موثر برای کاهش بسیاری از آلودگیهای محیطی است. در این پژوهش با هدف تولید فیلم زیست- تخریبپذیر با ساختار پایدار و با دوام، نشاسته، زئین وPVAبا نسبتهای مختلف تعیین شده با استفاده از طرح مخلوط با یکدیگر ترکیب و کامپوزیتهای سهجزئی تهیه شد. خواص فیزیکی و مکانیکی کامپوزیتها مورد مقایسه قرار گرفته و فرموالسیون بهینه تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، افزودنPVAبه نشاسته، سبب بهبود ویژگیهای مکانیکی و افزودن زئین به آن، سبب کاهش حاللیت در آب فیلمهای حاصل گردید. فرموالسیون بهینه کامپوزیت سه جزئی بهصورت85%نشاسته،15% زئین و5% PVAبا میزان مطلوبیت معادل98% تعیین شد. الگوی پراش پرتو ایکس کامپوزیت بهینه نشان داد در محدودهθ2برابرº19-17وº24-22پیکهای مشخص در ساختار کامپوزیت ایجاد شده، بنابراین ساختار کامپوزیت به صورت آمورف و در بخشهایی کریستالی است. بر اساس نتایج بررسی دمانگاشت فیلم کامپوزیت بهینه، بیشترین افت وزنی در محدوده دمایی340-3/285درجه سانتیگراد و معادل2/48% بود
کلمات کلیدی
, کامپوزیت, زیست تخریب پذیر, دمانگاشت, پراش پرتوایکس@article{paperid:1097333,
author = {فرشته حسینی and حبیبی نجفی, محمدباقر and عبدالرسول ارومیه ای and نصیری محلاتی, مهدی and یاورمنش, مسعود},
title = {استفاده از طرح مخلوط در بهینه سازی فرمولاسیون فیلم کامپوزیت سه جزئی زیست تخریب پذیر حاوی نشاسته،زئین و پلی وینیل الکل برپایه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2024},
volume = {20},
number = {144},
month = {January},
issn = {2008-8787},
pages = {80--95},
numpages = {15},
keywords = {کامپوزیت،
زیست تخریب پذیر،
دمانگاشت،
پراش پرتوایکس},
}
%0 Journal Article
%T استفاده از طرح مخلوط در بهینه سازی فرمولاسیون فیلم کامپوزیت سه جزئی زیست تخریب پذیر حاوی نشاسته،زئین و پلی وینیل الکل برپایه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی
%A فرشته حسینی
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عبدالرسول ارومیه ای
%A نصیری محلاتی, مهدی
%A یاورمنش, مسعود
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2024