علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (20), شماره (135), سال (2023-5) , صفحات (103-112)

عنوان : ( مطالعه ترکیبات شیمیایی، میزان فنل، فلاوونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره پوست سبز گردو (Juglans regia L.) )

نویسندگان: زهرا رفیعی دهکردی , ناصر صداقت , سحر صباحی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه مصرف کنندگان تمایل بیشتری به استفاده از اف زودنیهای سالم و طبیعی دارند . ترکیبات فنولی که از محصولات طبیعی به دست می آیند، گزینه خوبی برای به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپیدها هستند .گردو یکی از مهم ترین خشکبارهایی می باشد که به طور وسیع در سراسر جهان کشت می گردد. با توجه به اینکه پوست سبز گر دو حدود 64 % وزن مرطوب میوه گردو را شامل می شود، سالانه رقمی برابر با 240 هزار تن پوست سبز گردو از این میوه تولید می شود. گردوهای استفاده شده در این مطالعه در سال 1400 و از باغات شهرستان سامان واقع در استان چهارمحال و بختیاری خریداری شدند . پس از پودر شدن پوست سبز و خشک شده، عصاره گیری با حلال متانول و به روش سوکسله انجام پذیرفت . انجام FTIR و GC-MS جهت شناسایی ترکیبات شمیایی و گروه های عاملی آزمون های پذیرفت. همچنین میزان فنل و فلاوونوئیدهای عصاره پوست گردو نیز اندازه گیری شدند . در نهایت فعالیت آنتی اکسید انی عصاره پوست سبز گردو با استفاده از روش اندازه گیری کاهش مورد بررسی قرار (DPPH) 2دی فنیل 1-–پیکریل هیدرازیل – ظرفیت رادیکالی به کمک 2 99 درصد و کل ترکیبات / گرفت. در مجموع 89 ترکیب شناسایی شدند که نشان دهنده 9 داخل عصاره بودند. مهمترین ترکیبات شناسایی شده که بیشترین سطح زیر منحنی را داشتند نشان دهنده وجود FTIR شامل پلی فنول ها، ترکیبات آلی و فیتو استرول ها بودند . نتایج گروه های عاملی هیدروکسیل،گروه آلکان وآروماتیک لیگنین بودند. در مطالعه حاضر مقدار 96 (میلی گرم اسید گا لیک بر گرم وزن /07±0/ ترکیبات فنولی در عصاره پوست گردو 22 خشک نمونه) به دست آمد. همچنین ترکیبات فلاوونوئیدی عصاره پوست سبز گردو 349 0/ بهدستآمده در این پژوهش برابر با 15 EC میکروگرم بر گرم کوئرسیتین بود. مقادیر 50 بود. نتایج نشان داد عصاره متانولی پوست سبز گردو می تواند به عنوان جایگزینی برای آنتیاکسیدان های سنتزی معرفی گردد.

کلمات کلیدی

, پوست سبز گردو, ترکیبات شیمیایی, فعالیت آنتیاکسیدانی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097576,
author = {رفیعی دهکردی, زهرا and صداقت, ناصر and سحر صباحی},
title = {مطالعه ترکیبات شیمیایی، میزان فنل، فلاوونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره پوست سبز گردو (Juglans regia L.)},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {135},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {103--112},
numpages = {9},
keywords = {پوست سبز گردو، ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعه ترکیبات شیمیایی، میزان فنل، فلاوونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره پوست سبز گردو (Juglans regia L.)
%A رفیعی دهکردی, زهرا
%A صداقت, ناصر
%A سحر صباحی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023

[Download]