عنوان : ( تولید فیلم مرکب ژلاتین-پلولان-نانوالیاف سلولز حاوی فاژ سالمونلا و بررسی اثر ضدسالمونلایی آن علیه سالمونلا تایفی موریوم )
نویسندگان: اسما انتظاری , ناصر صداقت , گلشن شاکری ,
چکیده
امروزه به دلیل وجود نگرانی های زیست محیطی و افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای محصولات غذایی با کیفیت و ماندگاری بیشتر، استفاده از فیلم ها و پوشش های زیست تخریب پذیر مورد توجه بسیاری واقع شده اند. در این مطالعه، اثر افزودن درصدهای مختلف نانوالیاف سلولز به فیلم مرکب ژلاتین-پلولان و اثر ضدباکتریایی فیلم های حاوی باکتریوفاژ توسط روش انتشار دیسک بررسی شد. به علاوه، اثر ضدباکتریایی فیلم مرکب ژلاتین-پلولان-نانو فیبر سلولز روی گوشت مرغ در طول دوره نگه داری در دو دمای 4 و 12 درجه سانتی گراد بر علیه باکتری سالمونلا تایفی موریوم مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش درصد نانوفیبرهای سلولز در فیلم ژلاتین-پلولان ضخامت، حلالیت، تورم، مقاومت کششی، و درصد کشش پذیری فیلم ها به ترتیب افزایش، کاهش، افزایش، افزایش، و کاهش یافتند. فیلم های حاوی باکتریوفاژ روی محیط آگار ناحیه بازدارندگی خوبی داشتند. استفاده از فیلم ضدباکتریایی روی سطح گوشت مرغ در دمای 12 بعد از یک روز منجر به کاهش یک سیکل لگاریتمی شد در حالی که در دمای 4 در روز هفتم یک سیکل لگاریتمی کاهش را در جمعیت باکتری سالمونلا منجر شد.
کلمات کلیدی
, ایمنی غذا, بیوکنترل, پاتوژن, فیلم مرکب@article{paperid:1097657,
author = {انتظاری, اسما and صداقت, ناصر and گلشن شاکری},
title = {تولید فیلم مرکب ژلاتین-پلولان-نانوالیاف سلولز حاوی فاژ سالمونلا و بررسی اثر ضدسالمونلایی آن علیه سالمونلا تایفی موریوم},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2024},
volume = {20},
number = {2},
month = {May},
issn = {1735-4161},
pages = {267--279},
numpages = {12},
keywords = {ایمنی غذا، بیوکنترل، پاتوژن، فیلم مرکب},
}
%0 Journal Article
%T تولید فیلم مرکب ژلاتین-پلولان-نانوالیاف سلولز حاوی فاژ سالمونلا و بررسی اثر ضدسالمونلایی آن علیه سالمونلا تایفی موریوم
%A انتظاری, اسما
%A صداقت, ناصر
%A گلشن شاکری
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2024