محیط زیست جانوری, دوره (15), شماره (3), سال (2024-3) , صفحات (175-182)

عنوان : ( تاثیر کاربرد مجزا و ترکیبی عصاره های گیاهی سیر (Allium sativum)، زنجبیل (Zingiber officinale) و رازیانه (Foeniculum vulgare) بهمراه سطوح مختلف آرد کنجاله سویا بر عملکرد رشد و شاخص های خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) )

نویسندگان: سمیه سلطان زاده , حسین اورجی , سکینه یگانه , امید صفری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مطالعه حاضر به منظور تعیین اثر کاربرد مجزا و ترکیبی عصاره‌های گیاهی سیر (Allium sativum)، زنجبیل (Zingiber officinale) و رازیانه (Foeniculum vulgare) به همراه سطوح مختلف آرد کنجاله سویا بر عملکرد رشد و برخی از شاخص‌های خونی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام گرفت. عصاره‌های گیاهی (یک درصد سیر، یک درصد زنجبیل، یک درصد رازیانه و مخلوط شامل یک درصد سیر+ یک درصد زنجبیل+ یک درصد رازیانه) به جیره‌های غذایی در دو سطح پروتئینی از آرد کنجاله سویا (25 و 75 درصد) اضافه شدند. 300 قطعه بچه‌ماهی قزل‌آلا (0/26±4/99 گرم) با 10 تیمار غذایی و با 3 تکرار به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در انتهای دوره پرورش، اثر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد رشد و برخی از شاخص‌های خونی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج مطالعه حاضر افزایش معنی‌داری را در عملکرد رشد (وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و نرخ کارایی پروتئین) و شاخص‌های خونی (میزان گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و میانگین هموگلوبین گلبول قرمز) در تیمارهای آزمایشی (عصاره‌های گیاهی سیر، زنجبیل و رازیانه) به خصوص مخلوط عصاره‌های گیاهی (یک درصد سیر+ یک درصد زنجبیل+ یک درصد رازیانه) در جیره های غذایی با سطوح مختلف آرد سویا (25 و 75 درصد) نسبت به تیمار شاهد (بدون عصاره گیاهی) نشان داد (0/05>P). افزودن عصاره های گیاهی سیر، زنجبیل و رازیانه (به خصوص مخلوط عصاره‌های گیاهی) در سطوح مختلف آرد کنجاله سویا (25 و 75 درصد) در جیره غذایی بچه‌ماهیان قزل‌آلا، اثر قابل توجهی بر عملکرد رشد و ایمنی دارد.

کلمات کلیدی

, کنجاله سویا, عصاره های گیاهی, قزل آلای رنگین کمان, عملکرد رشد, شاخص های خونی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097919,
author = {سمیه سلطان زاده and حسین اورجی and سکینه یگانه and صفری, امید},
title = {تاثیر کاربرد مجزا و ترکیبی عصاره های گیاهی سیر (Allium sativum)، زنجبیل (Zingiber officinale) و رازیانه (Foeniculum vulgare) بهمراه سطوح مختلف آرد کنجاله سویا بر عملکرد رشد و شاخص های خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2024},
volume = {15},
number = {3},
month = {March},
issn = {2717-1388},
pages = {175--182},
numpages = {7},
keywords = {کنجاله سویا، عصاره های گیاهی، قزل آلای رنگین کمان، عملکرد رشد، شاخص های خونی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تاثیر کاربرد مجزا و ترکیبی عصاره های گیاهی سیر (Allium sativum)، زنجبیل (Zingiber officinale) و رازیانه (Foeniculum vulgare) بهمراه سطوح مختلف آرد کنجاله سویا بر عملکرد رشد و شاخص های خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
%A سمیه سلطان زاده
%A حسین اورجی
%A سکینه یگانه
%A صفری, امید
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2024

[Download]