پژوهش های زعفران , دوره (12), شماره (1), سال (2023-9) , صفحات (28-50)

عنوان : ( اثر تیوسولفات‌های پتاسیم و کلسیم بر ویژگی‌های خاک، عملکرد گل و بنه‌‌ زعفران تحت مدیریت کشاورز (On-Farm) )

نویسندگان: رباب قهرمانزاده , سرور خرم دل , مهنا قطب شریف , سارا قهرمانزاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این مطالعه به منظور ارزیابی اثر تیوسولفات­های پتاسیم (KTS®) و کلسیم (CaTs®) بر ویژگی­های شیمیایی خاک، رشد برگ و عملکرد گل و بنه­های دختری زعفران در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان تربت حیدریه در دو سال زراعی 98-1397 و 99-1398 اجرا شد. تیمارها شامل T1: مدیریت رایج کشاورز، T2: T1+40 لیتر در هکتارKTS طی سه نوبت، T3: T1+20 لیتر در هکتار KTS طی سه نوبت، T4: T1+ 40 لیتر در هکتارKTS طی سه نوبت+ 50 لیتر در هکتار CaTs طی چهار نوبت، T5: T1+40 لیتر در هکتارKTS طی سه نوبت+100 لیتر در هکتار CaTs طی دو نوبت و T6: T1+40 لیتر در هکتار KTS طی سه نوبت+67 لیتر در هکتار CaTs طی سه نوبت بودند. نتایج در سال دوم نشان داد که اثر کاربرد کودهای KTS و CaTs بر بیشتر شاخص­های گل، برگ و بنه­های دختری زعفران و خصوصیات شیمیایی خاک معنی­دار بود. حداکثر و حداقل وزن خشک کلاله و تعداد و وزن خشک بنه­های‌ دختری‌ برای T6 (بترتیب با 87/0 گرم در متر مربع و 7950 و 1865 بنه دختری بر متر مربع) و T5 ( بترتیب با 32/0 گرم در متر مربع و 24579 و 7859 گرم بر متر مربع) مشاهده شد. مصرف KTS و CaTs موجب کاهش شاخص واکنش و افزایش هدایت الکتریکی، نیتروژن کل، فسفر قابل دسترس و پتاسیم قابل دسترس خاک گردید. بر این اساس، استفاده از تیوسولفات­های پتاسیم و کلسیم برای دستیابی به تولید پایدار زعفران به ویژه در مناطق خشک و نیمه­خشک توصیه می‌شود.

کلمات کلیدی

تولید پایدار حاصلخیزی خاک مدیریت تغذیه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1099730,
author = {رباب قهرمانزاده and خرم دل, سرور and قطب شریف, مهنا and سارا قهرمانزاده},
title = {اثر تیوسولفات‌های پتاسیم و کلسیم بر ویژگی‌های خاک، عملکرد گل و بنه‌‌ زعفران تحت مدیریت کشاورز (On-Farm)},
journal = {پژوهش های زعفران },
year = {2023},
volume = {12},
number = {1},
month = {September},
issn = {2345-3869},
pages = {28--50},
numpages = {22},
keywords = {تولید پایدار حاصلخیزی خاک مدیریت تغذیه},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر تیوسولفات‌های پتاسیم و کلسیم بر ویژگی‌های خاک، عملکرد گل و بنه‌‌ زعفران تحت مدیریت کشاورز (On-Farm)
%A رباب قهرمانزاده
%A خرم دل, سرور
%A قطب شریف, مهنا
%A سارا قهرمانزاده
%J پژوهش های زعفران
%@ 2345-3869
%D 2023

[Download]