عنوان : ( مروری بر فراوردههای لبنی سنتی تولیدی توسط ایل سنگسر و ارائه راهکار جهت بستهبندی این محصولات )
نویسندگان: محمدکاظم حیدریان , علیرضا حیدریان , ناصر صداقت ,
چکیده
مصرف شکلات به دلیل تحریک حس شادی محبوب است، اما آگاهی از اثرات منفی آن بر سلامت، موجب رغبت مصرفکننده به مصرف شکلاتهای کم/بدون کالری با جایگزینی چربی یا ساکارز شده است. تولید این نوع شکلاتها با چالشهای فیزیکوشیمیایی و حسی مواجه است. از طرف دیگر مصرف زیاد شکلات به دلیل کافئین میتواند به اختلالات رشد جنین، سقط خودبهخود، سردرد میگرنی و اختلالات رفتاری منجر شود؛ در مقابل آبنباتهای سنتی و کمضرر را میتوان بهعنوان جایگزین مناسب شکلات و یکی از تنقلات مفید در رژیم غذایی کودکان و سالمندان تعریف کرد. باتوجهبه اهمیت تولید شیر و مصرف فراوردههای لبنی در ایران، از جمله پنیر، حجم بالایی از آبپنیر بهعنوان ضایعات در صنایع لبنی تولید و دفع میشود. بهمنظور استفاده بهینه از این ضایعات، تلاشهایی برای تبدیل آبپنیر به محصولات غذایی در حال انجام است. عشایر سنگسر در استان سمنان به تولید محصولات لبنی متنوعی میپردازند. یکی از این فراوردهها که در این مقاله به معرفی، روش تولید و بستهبندی پیشنهادی آن پرداخته میشود، نوعی آبنبات مقوی و سالم به نام \\\\\\\"آبنبات چیکو\\\\\\\" است که حاوی مقداری چربی شیر است و همچنین در تولید این آبنبات سالم و مقوی از روغنهای نباتی و افزودنیهای مضر دیگر استفاده نمیشود.
کلمات کلیدی
, کاهش ضایعات, آبپنیر, آبنبات چیکو, بستهبندی, آبنبات سنتی@article{paperid:1101837,
author = {حیدریان, محمدکاظم and حیدریان, علیرضا and صداقت, ناصر},
title = {مروری بر فراوردههای لبنی سنتی تولیدی توسط ایل سنگسر و ارائه راهکار جهت بستهبندی این محصولات},
journal = {علوم و فنون بسته بندی},
year = {2024},
volume = {15},
number = {58},
month = {September},
issn = {2228-6675},
pages = {63--74},
numpages = {11},
keywords = {کاهش ضایعات، آبپنیر، آبنبات چیکو، بستهبندی، آبنبات سنتی},
}
%0 Journal Article
%T مروری بر فراوردههای لبنی سنتی تولیدی توسط ایل سنگسر و ارائه راهکار جهت بستهبندی این محصولات
%A حیدریان, محمدکاظم
%A حیدریان, علیرضا
%A صداقت, ناصر
%J علوم و فنون بسته بندی
%@ 2228-6675
%D 2024