Title : ( بررسی تاثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک و اسید سیتریک بر برخی از ویژگی های کیفی و بار میکروبی هندوانه برشخورده )
Authors: Vahid Ajami , Seyyed Hossein Nemati ,
Abstract
بار میکروبی و نرمشدن بافت میوه در اثر برشخوردن میوهها باعث کاهش کیفیت در اثر تنفس بالای میوه و اتلاف آب از عوامل محدودکننده عمر پس از برداشت میوههای تازه برشخورده هندوانه (Citrullus lanatus) میباشد. در پژوهش حاضر، اثر اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک روی برخی از شاخصهای کیفی قطعات برشخورده میوه هندوانه رقم ̓کریسمون̒ طی دوره انبارمانی مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا، پوست میوه جدا شد و سپس گوشت میوه به قطعات چهار سانتیمتر در چهار سانتیمتر برش دادهشد و در محلولهای اسید سالیسیلیک (1 و 2 میلیمولار) و اسید سیتریک (5/0 و 1 میلیمولار) بهمدت دو دقیقه غوطهور شد. غوطهوری در آب مقطر با دمای 25 درجه سلسیوس نیز بهعنوان شاهد معرفی شد. سپس میوهها در پوششهایی از جنس پلیاتیلن با پوشش سلوفان بستهبندی شدند و بهمدت 14 روز در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک در هر دو غلظت (1 و 2 میلیمولار) و اسید سیتریک 1 میلیمولار باعث کاهش چشمگیر بار میکروبی و کاهش افت وزن شد. همچنین، تیمارهای ذکرشده، افزایش مواد جامد محلول کل را در طی مدت زمان نگهداری میوههای برشخورده هندوانه مهار کردند و باعث حفظ استحکام بافت میوه نیز شدند. نتایج ارزیابی شاخصهای رنگ و خواص ارگانولپتیک بیانگر این بود که تیمارهای اسید سالیسیلیک در هر دو غلظت (1 و 2 میلیمولار) و اسید سیتریک 1 میلیمولار باعث حفظ هر چه بهتر کیفیت میوه نسبت به شاهد شدند. بهترین تیمار کاربرد اسید سالسیلیک با غلظت 2 میلیمولار نشان داده شد. بهطور کلی، در بین تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش، اسید سالیسیلیک دو میلیمولار بهترین نتیجه را در حفظ کیفیت میوه تازه برشخورده هندوانه در طی انبار سرد داشت.
Keywords
, انبارمانی, خواص ارگانول تیک, شاخصهای رنگ, عمر پس از برداشت, کیفیت@article{paperid:1102502,
author = {Ajami, Vahid and Nemati, Seyyed Hossein},
title = {بررسی تاثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک و اسید سیتریک بر برخی از ویژگی های کیفی و بار میکروبی هندوانه برشخورده},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2024},
month = {August},
issn = {2423-3986},
keywords = {انبارمانی، خواص ارگانول تیک، شاخصهای رنگ، عمر پس از برداشت، کیفیت},
}
%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک و اسید سیتریک بر برخی از ویژگی های کیفی و بار میکروبی هندوانه برشخورده
%A Ajami, Vahid
%A Nemati, Seyyed Hossein
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2024