نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (17), شماره (3), سال (2025-11) , صفحات (171-185)

عنوان : ( بهینه سازی استخراج کورکومین با روش های خیساندن و سیال فوق بحرانی دی اکسیدکربن با استفاده از روش سطح پاسخ )

نویسندگان: زهره یوسفوندباباکمالی , جواد سرگلزائی , شادی بلوریان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

کورکومین رنگدانه استخراج شده از ریزوم زردچوبه)Curcuma longa L.(استکهعﻼوه بر خاصیت رنگ دهندگیدارایخواص درمانیمفیدنیز میباشد.این پژوهش با هدف بررسیاستخراج کورکومین توسط سیال فوق بحرانیکربن دیاکسید و مقایسه نتایج حاصل از آن با روش خیساندن انجام شد.در روش کربن دیاکسید فوق بحرانیاثر دما، فشار و نسبت حلال کمکی به ماده جامد بر بازدهی استخراج کورکومین بررسی شد.در روش خیساندن اثر پارامترهای مستقل شامل زمان، نسبت حلالهای استون و اتانول به یکدیگر و نسبت حﻼل به ماده جامد بر بهینهسازیشرایط استخراج کورکومین بررسی شد وبازدهی استخراج کورکومین، خلوص کورکومین استخراج شده و پارامترهای رنگیL*a*b*کورکومین نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.به منظور بهینه سازی شرایط استخراج در هر دو روش مذکور از روش سطح پاسخ و نرم افزارطرح آزمایش استفاده شد.نتایج نشان دادکه در روش خیساندن نسبت حلال به ماده جامد اثر معنی داری)٠١/٠

کلمات کلیدی

, ینهسازی, خیساندن, سطح پاسخ, فوق بحرانی, کورکومین
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1105294,
author = {یوسفوندباباکمالی, زهره and سرگلزائی, جواد and شادی بلوریان},
title = {بهینه سازی استخراج کورکومین با روش های خیساندن و سیال فوق بحرانی دی اکسیدکربن با استفاده از روش سطح پاسخ},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2025},
volume = {17},
number = {3},
month = {November},
issn = {2423-4966},
pages = {171--185},
numpages = {14},
keywords = {ینهسازی،خیساندن،سطح پاسخ،فوق بحرانی،کورکومین},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه سازی استخراج کورکومین با روش های خیساندن و سیال فوق بحرانی دی اکسیدکربن با استفاده از روش سطح پاسخ
%A یوسفوندباباکمالی, زهره
%A سرگلزائی, جواد
%A شادی بلوریان
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2025

[Download]