علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (8), شماره (29), سال (2011-7) , صفحات (126-136)

عنوان : ( اثر ضد میکروبی پودر عصاره برگ نوروزک بر استافیلوکوکوس اورئوس در همبرگر )

نویسندگان: م‍‍‍ژگان یوسفلی , حسین آذرنیوند , زهره حسینی , محمدحسین حدادخداپرست , پرنیان پزشکی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه نگهداری غذا شامل بکار بردن روش هایی جهت به حداقل رساندن آلودگی است که یکی از این راه ها، افزودن مواد نگهدارنده غذایی می باشد. Benth Salvia leriifolia با نام فارسی نوروزک، گیاهی است از تیره نعناع، بومی ایران که واجد خواص با ارزش متعددی از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی، ضد دیابت و ضد درد است. در این تحقیق اثر پودر عصاره نوروزک در 4 سطح و 3 دوره زمانی 15، 30 و 45 روز بر استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی در همبرگر نگهداری شده در دمای 12- مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا استافیلوکوکوس اورئوس به ترکیب همبرگر اضافه و همبرگر به خوبی مخلوط گردید. در مجموع 5 تیمار مورد بررسی عبارت بودند از: نمونه شاهد (همبرگر آلوده به استافیلوکوکوش اورئوس و فاقد پودر عصاره)، نمونه T1 (همبرگر آلوده + mg/kg 5000 عصاره)، T2، T3 و T4 که مشابه T1 و به ترتیب حاوی mg/kg 10000، 15000 و 20000 پودر عصاره بودند. در تمامی تیمارها در دوره های زمانی ذکر شده، تعداد استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروب ها اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که در تمامی سطوح پودر افزوده شده شاهد کاهش تعداد استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروب ها هستیم که این تأثیر در روزهای 15 برای استافیلوکوکوس اورئوس و 30 روز برای شمارش کلی نمود بیشتری داشت. در بین سطوح پودر افزوده شده، بیشترین تأثیر را سطح 20000 میلی گرم بر کیلوگرم (T4) و کمترین تأثیر را سطح 5000 میلی گرم بر کیلوگرم (T1) نشان داد. نتایج نشان داد که پودر عصاره برگ نوروزک بر استافیلوکوکوس اورئوس همبرگر اثر مهاری و کشندگی دارد. طبق نتایج این بررسی، پودر عصاره برگ نوروزک به عنوان یک ترکیب نگهدارنده طبیعی در فرآورده های غذایی قابل استفاده است.

کلمات کلیدی

, برگ نوروزک, استافیلوکوکوس اورئوس, شمارش کلی, نگهدارنده طبیعی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1026449,
author = {م‍‍‍ژگان یوسفلی and حسین آذرنیوند and حسینی, زهره and حدادخداپرست, محمدحسین and پزشکی, پرنیان},
title = {اثر ضد میکروبی پودر عصاره برگ نوروزک بر استافیلوکوکوس اورئوس در همبرگر},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2011},
volume = {8},
number = {29},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {126--136},
numpages = {10},
keywords = {برگ نوروزک، استافیلوکوکوس اورئوس، شمارش کلی، نگهدارنده طبیعی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر ضد میکروبی پودر عصاره برگ نوروزک بر استافیلوکوکوس اورئوس در همبرگر
%A م‍‍‍ژگان یوسفلی
%A حسین آذرنیوند
%A حسینی, زهره
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A پزشکی, پرنیان
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2011

[Download]