عنوان : ( طبقهبندی شیر خام با استفاده از روشهای تشخیص الگو )
نویسندگان: معصومه مهربان سنگ آتش , محبت محبی , فخری شهیدی , محسن قدس روحانی , علی وحیدیان کامیاد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی همبستگی میان ویژگیهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی شیر خام و استفاده از روشهای آماری چند متغیره مانند تجزیه به مؤلفه اصلی و تحلیل خوشهای سلسله مراتبی و تحلیل تشخیص گام به گام جهت تشخیص الگو و طبقهبندی آن میباشد. در این پژوهش 48 نمونه شیرخام از دامداریهای صنعتی شهرستان مشهد نمونهبرداری شد. سپس ویژگیهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی نمونهها مورد سنجش قرار گرفت. بوسیلهی تجزیه به مؤلفهی اصلی، در مجموع 7 مؤلفه برای ویژگیهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی شیر خام معرفی گردید که حاوی 65/93 درصد از مقدار کل واریانس بودند. مؤلفهی اصلی اول، دوم و سوم با توجیه بیشترین درصد واریانس کل به عنوان مؤلفههای اصلی جهت تحلیل دادهها انتخاب گردیدند و بر اساس آن نمونههای شیر خام به سه گروه طبقهبندی شدند. انجام تحلیل خوشهای روی چهارده ویژگی نمونههای شیر خام، آنها را به سه خوشه اصلی طبقهبندی کرد که با نتایج حاصل از تجزیه به مؤلفهی اصلی مطابقت داشت. نتایج تحلیل تشخیصی گام به گام نیز نشان داد که ویژگیهای وارد شده در معادله در کل توانستهاند عضویت 7/91 درصد از نمونههای شیر خام را به درستی از نظر کیفیت در طبقه خودشان پیشبینی نمایند. با توجه به اهمیت ویژهی کیفیت شیر خام در صنایع لبنی به علت تاثیر مستقیم آن بر کیفیت محصولات و سلامت مصرف کننده، طبقهبندی شیر خام دریافتی بر اساس ویژگیهای کیفی، به مدیران صنایع لبنی هم در زمینهی تعیین قیمت شیر خام دریافتی از دامدار و هم در زمینه تولید فرآوردههای لبنی با کیفیت بالا کمک خواهد کرد.
کلمات کلیدی
تجزیه به مؤلفه اصلی؛ تحلیل تشخیصی گام به گام؛ تحلیل خوشهای سلسله مراتبی؛ شیر خام؛ طبقهبندی@article{paperid:1066574,
author = {معصومه مهربان سنگ آتش and محبی, محبت and شهیدی, فخری and محسن قدس روحانی and وحیدیان کامیاد, علی},
title = {طبقهبندی شیر خام با استفاده از روشهای تشخیص الگو},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {67},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {129--140},
numpages = {11},
keywords = {تجزیه به مؤلفه اصلی؛ تحلیل تشخیصی گام به گام؛ تحلیل خوشهای سلسله مراتبی؛ شیر خام؛ طبقهبندی},
}
%0 Journal Article
%T طبقهبندی شیر خام با استفاده از روشهای تشخیص الگو
%A معصومه مهربان سنگ آتش
%A محبی, محبت
%A شهیدی, فخری
%A محسن قدس روحانی
%A وحیدیان کامیاد, علی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017