عنوان : ( اثر محلول پاشی اسیدهای آمینه بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی گوجه فرنگی در شرایط تنش شوری )
نویسندگان: محسن پورسلطان هوجقان , حسین آروئی , سید جلال الدین طباطبایی , سیدحسین نعمتی ,چکیده
شوری آب و خاک یکی از مشکلات عمده کشاورزی در مناطق خشک و نیمهخشک جهان است که منجر به محدودیت کشت و کار و کاهش میزان تولید محصول می شود. یکی از راههای کاهش خسارت تنش شوری، استفاده از کودهای زیستی و سازگار با محیطزیست در فرآیند تولید محصول میباشد. در این راستا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شوری در سه سطح 0، 30 و 60 میلی مولار و فاکتور دوم اسیدآمینه شامل آرژنین، تریپتوفان، پرولین و بدون اسیدآمینه بود. اثرات متقابل شوری و اسیدآمینه بر تعداد خوشه، مقدار پرولین، درصد نشت الکترولیت و کلروفیل کل و اثرات ساده آنها بر طول ساقه، تعداد برگ و گره معنیدار بود. با افزایش سطح شوری، طول ساقه، تعداد برگ و تعداد گره کاهش یافت و مصرف اسیدآمینه موجب افزایش تعداد برگ شده ولی در تعداد گره و طول ساقه، پرولین اثر مثبت بیشتری نشان داد. نقش منفی تنش شوری و مثبت پرولین در تعداد خوشه و مقدار کلروفیل کل و نقش مثبت شوری در افزایش مقدار پرولین و درصد نشت الکترولیت برگ بارز بود. بنابراین، در شرایط تنش شوری در مزارع و نیز افزایش املاح خاک و آب آبیاری در گلخانه، با استفاده کودهای زیستی میتوان شرایط رشد در گوجه فرنگی را بهبود بخشید.
کلمات کلیدی
, آرژنین , پرولین, تریپتوفان, ضد تنش, کود زیستی@article{paperid:1066698,
author = {پورسلطان هوجقان, محسن and آروئی, حسین and سید جلال الدین طباطبایی and نعمتی, سیدحسین},
title = {اثر محلول پاشی اسیدهای آمینه بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی گوجه فرنگی در شرایط تنش شوری},
journal = {دانش نوین کشاورزی},
year = {2017},
volume = {13},
number = {3},
month = {December},
issn = {1735-5230},
pages = {41--50},
numpages = {9},
keywords = {آرژنین ، پرولین، تریپتوفان،ضد تنش، کود زیستی},
}
%0 Journal Article
%T اثر محلول پاشی اسیدهای آمینه بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی گوجه فرنگی در شرایط تنش شوری
%A پورسلطان هوجقان, محسن
%A آروئی, حسین
%A سید جلال الدین طباطبایی
%A نعمتی, سیدحسین
%J دانش نوین کشاورزی
%@ 1735-5230
%D 2017