سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران , 2023-09-18

عنوان : ( مکانیسم اثر ضدقارچی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) روی Penicillium italicum و P. digitatum )

نویسندگان: معصومه وکیلی قرطاول , حسین آروئی , شیوا گل محمدزاده , محبوبه ناصری , لیلا بندیان سفلا ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پاتوژن های قارچی در دوره پس از برداشت محصولات کشاورزی موجب فساد می شوندکه بهتر است برای کنترل پاتوژن های قارچی، کاهش فساد محصولات کشاورزی، افزایش ایمنی مواد غذایی و کاهش تلفات اقتصادی به جای استفاده از قارچ کش های شیمیایی و صنعتی از مواد طبیعی سازگار با محیط زیست مانند اسانس های مستخرج از گیاهان استفاده شود. این تحقیق با هدف بررسی مکانیسم ضدقارچی اسانس نعناع فلفلی روی پاتوژن های Penicillium italicum و P. digitatum انجام شده و همین راستا، مقدار درصد بازدارندگی رشد میسیلیوم های قارچی، پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلولی و هدایت الکتریکی سوسپانسیون قارچی بوسیله پنج غلظت اسانس نعناع فلفلی (0، 750، 1000، 1500 و 2000 میکرولیتر بر لیتر محیط کشت) اندازه گیری شد. نتایج آزمایش ضدقارچی به-روش اختلاط اسانس با محیط کشت نشان داد که اسانس نعناع فلفلی در غلظت 2000 میکرولیتر اسانس در یک لیتر محیط کشت، باعث بازدارندگی 72/66 درصد برای رشد قارچ P. italicum و میزان 79/66 درصد برای رشد قارچ P. digitatum گردید. مقدار هدایت الکتریکی سوسپانسیون قارچی با افزایش غلظت اسانس افزایش یافت که ممکن است اسانس به دلیل خاصیت چربی دوستی در قسمت لیپیدی غشای سلولی نفوذ کند و ساختار آن را تخریب کرده و موجب نشت محتوای سلولی شود که تداوم آن موجب مرگ میکروارگانیسم شود. همچنین مقدار تولید مالون دی آلدهید که یک نشانگر برای پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلولی است، با افزایش غلظت اسانس افزایش یافت. بنابراین، استفاده از اسانس های مستخرج از گیاهان داروئی می تواند در کاهش آلودگی های میکروبی به ویژه قارچی، کاهش فساد محصولات کشاورزی و افزایش سلامت غذایی موثر واقع شود.

کلمات کلیدی

, پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلولی, درصد بازدارندگی, فساد غذایی, هدایت الکتریکی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1096811,
author = {وکیلی قرطاول, معصومه and آروئی, حسین and شیوا گل محمدزاده and محبوبه ناصری and بندیان سفلا, لیلا},
title = {مکانیسم اثر ضدقارچی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) روی Penicillium italicum و P. digitatum},
booktitle = {سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران},
year = {2023},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلولی، درصد بازدارندگی، فساد غذایی، هدایت الکتریکی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مکانیسم اثر ضدقارچی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) روی Penicillium italicum و P. digitatum
%A وکیلی قرطاول, معصومه
%A آروئی, حسین
%A شیوا گل محمدزاده
%A محبوبه ناصری
%A بندیان سفلا, لیلا
%J سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
%D 2023

[Download]