پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, سال (2018-1)

عنوان : ( اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی شده با کمپلکس‌های ایزوله پروتئین آبپنیر-پکتین بر رشد و زنده مانی رده سلولی استئوبلاست MG63 )

نویسندگان: معصومه راعی , فخری شهیدی , مجید فرهودی , سید مهدی جعفری , علی رافع ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

لاکتوفرین یکی از مهمترین ترکیبات زیست فعال به شمار می¬رودکه قادر به افزایش فعالیت سیستم ایمنی و استخوان¬سازی می¬باشد. اما این ترکیب نسبت به استرس‌های محیطی حساس است. از این رو تولید نوشیدنی فراسودمند ازلاکتوفرین ریز پوشانی شده توسط نانوکمپلکس‌های حاوی پکتین/ایزوله پروتئین آب پنیر(WPI/HMP) در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل نانوکمپلکس در غلظت کلی بیوپلیمر(w/w) 4/0 درصد در pHهای اسیدی (3 ،5/3 و4 ) با دو روش اسیدی¬سازی قبل از اختلاط(Pr-A)، و روش اسیدی سازی بعد از اختلاط(Po-A) انجام گرفت. به‌منظور ریزپوشانی لاکتوفرین این ترکیب به کمپلکس WPI/HMPکه در روش (Pr-A) با نسبت 2:1تشکیل شده بود، افزوده شد. نتایج ارزیابی پتانسیل زتا و بررسی قطر ذرات نشان داد که با افزایش نسبت پکتین میزان بار منفی بیشتر شده واندازه نانوذرات افزایش یافت. بررسی اثرلاکتوفرین ریزپوشانی شده توسط نانو کمپلکس بر ازدیاد سلول استئوبلاست MG63 با استفاده از آزمایشMTT نشان دادکه لاکتوفرین ریزپوشانی¬شده با غلظت μg/mL 50 رشدی معادل کنترل مثبت داشته و به دلیل اینکه نمونه لاکتوفرین خالص با غلظت μg/mL 50 دارای 16درصد افزایش رشد نسبت به کنترل مثبت بوده است می¬توان نتیجه گرفت که تقریبا تمامی لاکتوفرین در ترکیب یاد شده ریز پوشانی شده و یا با اتصال به کمپلکس از دسترس سلول دور مانده است.لاکتوفرین ریزپوشانی شده با غلظتμg/mL 100توسط نانوکمپلکس، رشدی معادل 113 درصد دارد و از نظر آماری در سطح لاکتوفرین خالص با غلظت μg/mL 50 قرار می¬گیرد.

کلمات کلیدی

نوشیدنی پکتین آب پنیر ایزوله لاکتوفرین استئوبلاست
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1064536,
author = {راعی, معصومه and شهیدی, فخری and مجید فرهودی and سید مهدی جعفری and علی رافع},
title = {اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی شده با کمپلکس‌های ایزوله پروتئین آبپنیر-پکتین بر رشد و زنده مانی رده سلولی استئوبلاست MG63},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2018},
month = {January},
issn = {2252-0937},
keywords = {نوشیدنی پکتین آب پنیر ایزوله لاکتوفرین استئوبلاست},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی شده با کمپلکس‌های ایزوله پروتئین آبپنیر-پکتین بر رشد و زنده مانی رده سلولی استئوبلاست MG63
%A راعی, معصومه
%A شهیدی, فخری
%A مجید فرهودی
%A سید مهدی جعفری
%A علی رافع
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2018

[Download]