پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (12), شماره (3), سال (2023-6) , صفحات (273-290)

عنوان : ( مطالعۀرفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانیشده با نشاستۀذرت با آمیلوز باال در شرایطشبیهسازیشدۀدهان و حین نگهداری و بهینهیابیویژگیهای ریزکپسولها با روش پایش پارامتری )

نویسندگان: نرگس سامانیان باقرصاد , محبت محبی , سیدمحمدعلی رضوی , مهدی وریدی , جواد ابوالفضلی اصفهانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش، ابتدا امکان پایدارسازیسینامالدهیدبهواسطۀریزپوشانی آن با نشاسته و استفاده از فرایند فراصوت در افزایش پایداری آنموردبررسیقرار گرفتهاست. فرایند منجربه فراصوت از استفاده با ریزپوشانیتولیدریزکپسولهایبامتوسط قطر 042/36±59/636شد. نانومترکارایی میزانبهداماندازیسینامالدهیدبا برابر 29/1±44/53درصد بود که طی28روز نگهداری تنها3درصد کاهش یافت. سپس رهایشسینامالدهیددر شرایطشبیهسازیشدۀدهانازجملهدما، ترکیب بزاق و تنش برشی توسط روشSPME-GC-MSبررسیشدو در ادامه مدلسازی تحلیلی با استفاده از برخی مدلهای سینتیکی نشانداد کهمدلهای درجۀصفر، کورسمیر-پپاس و ماکوئید بانکر در شرایط دهان و مدل کراسمر-پپاس در طول مدتزماننگهداری بهتر از سایرین میتوانندسینتیکرهایش را ارزیابی کنند. برایشبیهسازی فرایند رهایش یک مدلُدوبعدی مخزنی با منبع ثابت با استفاده از نرمافزار کامسول مالتی توسعه فیزیکسدادهمش، استقالل آنالیز شد. حل و997/0=2 Rو 6- 1078/1=RMSEبیانگر این مسئله است که مدل رهایشسینامالدهیددر شرایط واقعی رابهخوبی پیشبینی کرده است. پس ازمعتبرسازی مدل،پایش پارامترهای فیزیولوژیک وویژگیهایریزکپسولهاانجام شدکه نشاندهندۀ تأثیر مهمتر پارامترهای فیزیولوژیک نسبت به ویژگیهای ریزکپسولها بود.

کلمات کلیدی

بهینهسازی ریزپوشانی سینامالدهید مدلسازی سینتیکی نشاسته با آمیلوز بال
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097966,
author = {سامانیان باقرصاد, نرگس and محبی, محبت and رضوی, سیدمحمدعلی and وریدی, مهدی and ابوالفضلی اصفهانی, جواد},
title = {مطالعۀرفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانیشده با نشاستۀذرت با آمیلوز باال در شرایطشبیهسازیشدۀدهان و حین نگهداری و بهینهیابیویژگیهای ریزکپسولها با روش پایش پارامتری},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2023},
volume = {12},
number = {3},
month = {June},
issn = {2252-0937},
pages = {273--290},
numpages = {17},
keywords = {بهینهسازی ریزپوشانی سینامالدهید مدلسازی سینتیکی نشاسته با آمیلوز بال},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعۀرفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانیشده با نشاستۀذرت با آمیلوز باال در شرایطشبیهسازیشدۀدهان و حین نگهداری و بهینهیابیویژگیهای ریزکپسولها با روش پایش پارامتری
%A سامانیان باقرصاد, نرگس
%A محبی, محبت
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A وریدی, مهدی
%A ابوالفضلی اصفهانی, جواد
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2023

[Download]