علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (20), شماره (142), سال (2023-10) , صفحات (196-218)

عنوان : ( The effect of using ultrasound pretreatment and pectinase enzyme on the extraction efficiency and antioxidant properties of the polyphenolic extract of sour grape (Vitis viniferia (waste )

نویسندگان: بهرام حسنی , فخری شهیدی , سید علی مرتضوی , محبت محبی , رضا فرهوش ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مروزه استخراج و بکارگیری ترکیبات فعال زیستی از پسماندهای کشاورزی و غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر اثر تیمار آنزیمی، فراصوت و اثر توام تیمار آنزیمی و امواج فراصوت بر استخراج ترکیبات فنلی ضایعات غوره انجام شد به طوری که از2آنزیم پکتیناز (پکتینکس اولتراکالر و پکتینکس یلدمش) در سطوح10،20و30میلی گرم بر کیلوگرم و فراصوت (زمانهای10،25و40دقیقه) و (شدت صوت30،60و90درصد) استفاده شد. اثر تیمار آنزیمی، فراصوت و اثر توام تیمار آنزیمی و فراصوت بررسی شد. طبق نتایج به دست آمده، باالترین بازده استخراج متعلق به آنزیم یلدمش بود و با افزایش شدت صوت، بازده استخراج به طور معنیداری افزایش یافت. از طرفی افزایش زمان استخراج، منجر به افزایش بازده استخراج شد(p≤0.01).به طوری که باالترین بازده استخراج در نمونه استخراج شده توسط آنزیم یلدمش و تحت فراصوت در شدت صوت90درصد به مدت40دقیقه مشاهده شد(p≤0.01).طبق نتایج به دست آمده، باالترین فالونوئید، فنل تام و فعالیت آنتیاکسیدانی(DPPH،FRAP،ABTS)متعلق به آنزیم یلدمش بود و با افزایش شدت صوت، فعالیت آنتی اکسیدانی به طور معنیداری افزایش یافت(p≤0.01).از طرفی افزایش زمان استخراج، منجر به افزایش معنیدار فعالیت آنتیاکسیدانی شد(p≤0.01).باالترین فعالیت آنتیاکسیدانی متعلق به نمونه استخراج شده توسط آنزیم یلدمش و تحت فراصوت در شدت صوت 90درصد به مدت40دقیقه بود و به عنوان تیمار برتر معرفی شد.

کلمات کلیدی

, غوره, پکتیناز, فراصوت, محتوای فنل کل, ضایعات
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097974,
author = {حسنی, بهرام and شهیدی, فخری and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت and فرهوش, رضا},
title = {The effect of using ultrasound pretreatment and pectinase enzyme on the extraction efficiency and antioxidant properties of the polyphenolic extract of sour grape (Vitis viniferia (waste},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {142},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {196--218},
numpages = {22},
keywords = {غوره، پکتیناز، فراصوت، محتوای فنل کل، ضایعات},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T The effect of using ultrasound pretreatment and pectinase enzyme on the extraction efficiency and antioxidant properties of the polyphenolic extract of sour grape (Vitis viniferia (waste
%A حسنی, بهرام
%A شهیدی, فخری
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%A فرهوش, رضا
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023

[Download]