ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت , 2006-08-30

عنوان : ( بررسی پارامترهای مؤثر در فرآیند خشک کردن مواد غذایی با امواج مایکروویو )

نویسندگان: محمدتقی حامدموسویان , وحید محمدپورکاریزکی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

خشک کردن مواد غذایی به دو روش حرارت دهی مستقیم و غیرمستقیم صورت می گیرد. در بسیاری از روش های حرارت دهی مستقیم که مواد غذایی از طریق احتراق سوخت های گازی، مایع و جامد خشک می شوند، امکان آلودگی محصول با سوخت، دود، و بو و خاکستر آن و نیز محصولات حاصل از احتراق وجود دارد. استفاده از امواج مایکروویو جهت خشک کردن مواد غذایی، تولید محصولی تمیز، مطمئن و عاری از هر گونه آلودگی را نوید می دهد. اتلاف حرارتی نسبتا پایین، بازدهی بالا و کنترل دقیق و همگن فرآیند خشک کردن از دیگر مزایای این روش است. امواج مایکروویو بخشی از طیف الکترومغناطیسی می باشند که دارای فرکانس حدود 300000-300 مگاهرتز و طول موج 1-0.001 متر در هوا بوده و بر خلاف اشعه ایکس و گاما، قادر به شکستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی به ملکولهای مواد غذایی نیستند. در این مقاله پس از معرفی این روش و مروری بر کاربردهای آن در صنعت غذا به بررسی پارامترهای موثر در فرآیند خشک کردن مواد غذایی با امواج مایکروویو که مهمترین آنها فرکانس، شدت میدان الکتریکی، خواص دی الکتریک ماده غذایی، شکل هندسی و موقعیت نمونه می باشد، پرداخته خواهد شد.

کلمات کلیدی

, خشک کردن, مایکروویو
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1005760,
author = {حامدموسویان, محمدتقی and محمدپورکاریزکی, وحید},
title = {بررسی پارامترهای مؤثر در فرآیند خشک کردن مواد غذایی با امواج مایکروویو},
booktitle = {ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت},
year = {2006},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {خشک کردن، مایکروویو},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی پارامترهای مؤثر در فرآیند خشک کردن مواد غذایی با امواج مایکروویو
%A حامدموسویان, محمدتقی
%A محمدپورکاریزکی, وحید
%J ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت
%D 2006

[Download]