Title : ( تشخیص بد شکلی با استفاده از پردازش تصویر )
Authors: Hassan Sadrnia , علی رجبی پور , علی جعفری , یونس مستوفی , ارژنگ جوادی ,Abstract
در این پژوهش که بمنظور ارائه آلگوریتم تشخیص بدشکلی میوه هندوانه انجام گردید، ابتدا مشخصههای فیزیکی هندوانه شامل جرم, حجم, ابعاد و جرم مخصوص ظاهری هندوانه در سه انداره بزرگ، متوسط و کوچک اندازهگیری شد. سپس روابط بین مشخصههای فوق برای حالت استاندارد میوه و انواع بدشکلی بررسی گردید و تصاویر گرفته شده از میوه کالیبره شدند. با استفاده از روابط بدست آمده آلگوریتم تشخیص ترکیبی ارائه شد. نتایج نشان داد که از نسبت طول به عرض تصویر و نسبت سطح تصویر میوه(درحالت دوبعدی) به سطح زمینه(e) میتواند بعنوان معیار مناسبی برای تشخیص بدشکلی، استفاده کرد . مقدار e برای شکل استاندارد میوه بطور میانگین 27/5 با ضریب تغییرات(CV)3/6% بدست آمد در حالیکه برای سه نوع بدشکلی مورد بررسی مقدار e کمتر از 5/4 مشاهده شد. همچنین نسبت طول به عرض تصویر برای هندوانه استاندارد بطور میانگین 1/2 با ضریب تغییرات 7% و برای هندوانههای بدشکل میانگین57/2 با ضریب تغییرات 7/4% بدست آمد.
Keywords
, مشخصه های فیزیکی, درجه بندی میوه, پردازش تصویر, شکل میوه, کیفیت@inproceedings{paperid:1008060,
author = {Sadrnia, Hassan and علی رجبی پور and علی جعفری and یونس مستوفی and ارژنگ جوادی},
title = {تشخیص بد شکلی با استفاده از پردازش تصویر},
booktitle = {چهارمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون},
year = {2006},
location = {تبریز, IRAN},
keywords = {مشخصه های فیزیکی، درجه بندی میوه، پردازش تصویر، شکل میوه، کیفیت},
}
%0 Conference Proceedings
%T تشخیص بد شکلی با استفاده از پردازش تصویر
%A Sadrnia, Hassan
%A علی رجبی پور
%A علی جعفری
%A یونس مستوفی
%A ارژنگ جوادی
%J چهارمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
%D 2006