خوشه , دوره (5), شماره (49), سال (2008-6) , صفحات (10-16)

عنوان : ( بررسی ایمنی استفاده از PET در صنعت بسته بندی مواد غذائی )

نویسندگان: ناصر صداقت , فرشته حسینی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پلی اتیلن ترفتالات یا PET معروفترین و پر مصرف ترین پلی استر ترموپلاستیک است که از اواخر سال 1977 استفاده از آن در تولید بطری نوشابه های گازدار رشد وسیعی یافته است. این ماده سفید رنگ یا کرم روشن، غیر شفاف با قابلیت تحمل حرارت زیاد و ثبات مناسب است. به دلیل طبیعت شبه کریستالی، در برابر طیف گسترده ای از مواد شیمیایی مانند ترکیبات نفتی وچربیها، حلالهای آروماتیک، هیدروکربنهای کلردار، اکثر اسیدها وقلیاهای رقیق ومحلول های رنگ بر دارای مقاومت عالی است. وزن کم، قابلیت شکل پذیری و جهت گیری زنجیرها، قیمت پایین، مقاومت در برابر شکستن، قابلیت بازیافت و ممانعت خوب در برابر عبور مواد فرار ازجمله مزایای دیگر این ماده می باشد. از این نظرPET نه تنها به عنوان جایگزین ظروف شیشه ای، بلکه به عنوان جایگزین PVC و سایر مواد پلاستیکی که در ساخت بطری و ظروف قالب گیری بادی مصرف می شوند، مطرح می گردد. در حال حاضر با استفاده از تکنیک های جدید پوشش دادن و چند لایه کردن قادرند ویژگیهای این پلاستیک را بهبود بخشند. اخیرا محققان بطریهای PET با مقاومت حرارتی بالا ، قابل اتوکلاو شدن که قادرند دمای˚C180 به مدت 30 دقیقه در مایکروویو را تحمل کنند، ساخته اند.

کلمات کلیدی

, ایمنی , PET , بسته , ماندگاری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1008225,
author = {صداقت, ناصر and حسینی, فرشته},
title = {بررسی ایمنی استفاده از PET در صنعت بسته بندی مواد غذائی},
journal = {خوشه },
year = {2008},
volume = {5},
number = {49},
month = {June},
issn = {****-0009},
pages = {10--16},
numpages = {6},
keywords = {ایمنی ; PET ;بسته ; ماندگاری},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ایمنی استفاده از PET در صنعت بسته بندی مواد غذائی
%A صداقت, ناصر
%A حسینی, فرشته
%J خوشه
%@ ****-0009
%D 2008

[Download]