عنوان : ( استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی )
نویسندگان: محمد فارسی , بنفشه جلال زاده ,
چکیده
برای صدها سال اصلاحکنندگان گیاهان خویشاوند را در تلاقیهای بارور شرکت دادهاند و از میان نتاج آنها ترکیباتی را انتخاب کردهاند که به گیاه خصوصیات جدیدی را میدهد که برای بشر سودمند میباشند. بیوتکنولوژی گیاهی پروسه تولید گیاهان تغییر یافته ژنتیکی است که از طریق انتقال اطلاعات ژنتیکی از یک موجود، دستورزی آن در آزمایشگاه و انتقال آن به یک گیاه به منظور تغییر ماهیت خصوصیات آن صورت میگیرد. به کمک این تکنولوژی دانشمندان قادرند که ژن دلخواه خود را از هر موجودی به گیاه میزبان انتقال دهند. روشهای مختلف معرفی ژنهای خارجی به داخل گیاهان زراعی عبارتند از: استفاده از آگروباکتریوم، ریزتزریقی، درشت تزریقی، الکتروپوراسیون و تفنگ ژنی. به عنوان مثال در ذرت تراریخته Bt، که آفت کشش را خود تولید میکند، حاوی ژنی از یک باکتری است. گوجهفرنگیهایی که در مدت نگهداری در انبار قرمزی و آبداری خود را از دست نمیدهند، نتیجه مهندسی ژنتیک هستند. همچنین با استفاده از این روشها گوجه فرنگی هایی تولید شده اند که قابلیت ماندگاری بیشتری در سوپر مارکت دارند و دیرتر پلاسیده می شوند. Abstract:
کلمات کلیدی
, گوجه فرنگی, بیوتکنولوژی, عملکرد, هتروزیس@inproceedings{paperid:1008944,
author = {فارسی, محمد and بنفشه جلال زاده},
title = {استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی},
booktitle = {اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی},
year = {2009},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {گوجه فرنگی، بیوتکنولوژی، عملکرد، هتروزیس},
}
%0 Conference Proceedings
%T استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی
%A فارسی, محمد
%A بنفشه جلال زاده
%J اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی
%D 2009