اولین همایش ملی تنشهای محیطی در علوم کشاورزی , 2010-01-28
عنوان : ( ارزیابی تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس (Lens culinaris Medik.) تحت شرایط کنترل شده )
نویسندگان: کوروش شجاعی نوفرست , احمد نظامی , حمیدرضا خزاعی , جواد رضائی ,فایل:
Full Text

چکیده
به منظور ارزیابی تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس تحت شرایط کنترل شده، این آزمایش در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. در این مطالعه اثر 9 دمای یخ زدگی (صفر، 3-، 6-، 9-، 12-، 15-، 18-، 21- و 24- درجه سانتی گراد) بر هفت نمونه عدس شامل ژنوتیپ های MLC-7، MLC-60، MLC-185، MLC-225، MLC-357، رباط و قزوین، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های MLC-60 و رباط با میانگین های 51 و 39 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد بقاء را داشتند. اثر دماهای آزمایشی نیز بر این صفت معنی دار (01/0 P <) بود. کلیه ژنوتیپ ها تا دمای 12- درجه سانتیگراد قادر به بقاء بودند و در دماهای پایین تر از بین رفتند. ژنوتیپ های MLC-7 و MLC-60 دارای بیشترین وزن خشک ساقه، شاخه و وزن خشک کل اندام های هوایی و نیز طول ساقه و شاخه بودند.