چهارمین کنگره علوم دامی , 2010-09-20

عنوان : ( تاثیر سطوح مختلف دانه زیره سبز بر عملکرد و پارامترهای کیفی تخم مرغ در مرغ های تخم گذار )

نویسندگان: جواد آرشامی , محمد پیله ور , محمد اعمی ازغدی , علی محمدخانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور بررسی تاثیر سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد دانه زیره سبز بر تولید و پارامترهای کیفی تخم مرغ از 120 پرنده هم سن (54 هفته) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار, 5 تکرار و 6 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. جیره ها بر اساس توصیه های شرکت های لاین و بر پایه ذرت و سویا بود. طول دوره آزمایش 8 هفته بود و در انتهای هر 2 هفته عملکرد پرندگان تعیین شد. تعداد تخم مرغ به صورت روزانه یادداشت و در پایان هر 2 هفته همه تخم مرغ های تولیدی در همان روز در همه تکرارها توزین گردید. در انتهای هفته 4 و 8 از هر قفس 10 تخم مرغ به عنوان نمونه برداشته شد و پارامترهای کیفی آنها شامل وزن تخم مرغ، وزن مخصوص، وزن اجزای تخم مرغ شامل وزن زرده، سفیده و پوسته اندازه گیری شد. بر اساس نتایج این مطالعه افزودن 5/2 درصد زیره سبز به جیره مرغ های تخم گذار، وزن تخم مرغ را در هفته های 2 و 6 آزمایش افزایش داد. همچنین وزن زرده تخم مرغ نیز بصورت عددی بیشتر شد و تمایل به معنی داری داشت. اما میزان تولید و دیگر پارامترهای مربوط به کیفیت تخم مرغ در مرغ های تخم گذار تحت تاثیر سطوح زیره سبز قرار نگرفت. این آزمایش نشان داد سطوح 5/2 درصد و یا بیشتر دانه زیره سبز می تواند به صورت قابل توجهی وزن و کیفیت تخم مرغ را تحت تاثیر قرار دهد.

کلمات کلیدی

, دانه زیره سبز, عملکرد مرغ تخم گذار, پارامترهای کیفی تخم مرغ
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1017538,
author = {آرشامی, جواد and پیله ور, محمد and اعمی ازغدی, محمد and علی محمدخانی},
title = {تاثیر سطوح مختلف دانه زیره سبز بر عملکرد و پارامترهای کیفی تخم مرغ در مرغ های تخم گذار},
booktitle = {چهارمین کنگره علوم دامی},
year = {2010},
location = {کرج, ايران},
keywords = {دانه زیره سبز، عملکرد مرغ تخم گذار، پارامترهای کیفی تخم مرغ},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تاثیر سطوح مختلف دانه زیره سبز بر عملکرد و پارامترهای کیفی تخم مرغ در مرغ های تخم گذار
%A آرشامی, جواد
%A پیله ور, محمد
%A اعمی ازغدی, محمد
%A علی محمدخانی
%J چهارمین کنگره علوم دامی
%D 2010

[Download]