عنوان : ( تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب )
نویسندگان: محمد شکوهیان , فرزاد پیاده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
چکیده از آن جا که آب همواره به عنوان ماده ای بی طعم، بی بو و بی رنگ شناخته شده است، از نظر مصرف کنندگان، رنگ، طعم و بوی آب ناخوشایند می باشد. مصرف کنندگان چنین تصور می کنند که رنگ، مزه و بو همراه با آلودگی هستند و از اینرو ترجیح می دهند که از آب بی رنگ، بی طعم، و بی بو استفاده نمایند. بنابراین تامین کنندگان آب برای مقبولیت و جلب رضایت خاطر مصرف کنندگان باید آبی با ظاهری خوشایند و کیفیت خوب به مصرف کنندگان عرضه نمایند. سد طرق و تصفیه خانه شماره 2 مشهد که بخشی از آب شرب شهر مشهد را تامین می نمایند مشکلات رنگ و بو در آب آنها در مواردی بخصوص در فصل تابستان مشاهده گردیده است. عوامل و پارامترهای مختلفی در ایجاد طعم، بو و رنگ نقش دارند. از شاخص ترین این پارامترها می توان به یون آهن، یون منگنز، مواد جامد معلق، TDS، قلیائیت، TOC، آمونیاک، DO، سولفید،H2S ، EC و جلبکها اشاره نمود. به منظور شناخت پارامترهای مهم مولّد طعم، بو و رنگ، در یک مطالعه موردی دو ساله بر روی سد طرق و تصفیه خانه شماره2، نمونه برداری های گسترده ای انجام پذیرفت. بر روی این نمونه ها آزمایشات کمی و کیفی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی انجام شد، و نتایج مورد تجزیه وتحلیل دقیق قرار گرفت. پارامترهای مؤثر در تولید طعم و بو شناسائی و مقدار آنها با میزان مجاز آنها بر اساس استانداردهای سازمان آب و فاضلاب و همچنین استانداردهای EPAآمریکا مقایسه و سرانجام جهت پیشگیری و یا رفع عوامل مشکل زا راه حل هائی ارائه گردید.
کلمات کلیدی
, ترکیبات مولّد طعم, بو و رنگ, مخازن آب, آزمایشات کمی و کیفی, سد طرق و تصفیه خانه شماره2مشهد, استانداردهای آب آشامیدنی@inproceedings{paperid:1020350,
author = {شکوهیان, محمد and پیاده, فرزاد},
title = {تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب},
booktitle = {چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست},
year = {2010},
location = {تهران, ايران},
keywords = {ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ، مخازن آب، آزمایشات کمی و کیفی، سد طرق و تصفیه خانه شماره2مشهد، استانداردهای آب آشامیدنی},
}
%0 Conference Proceedings
%T تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب
%A شکوهیان, محمد
%A پیاده, فرزاد
%J چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست
%D 2010