چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست , 2010-10-30

عنوان : ( بررسی علل تولید بو و رنگ در مخازن آب سد کارده و تصفیه خانه شماره 1 مشهد )

نویسندگان: محمد شکوهیان , فرزاد پیاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

چکیده هدف اصلی یک تصفیه خانه آب، تولید آبی است که با معیارهای بهداشتی و ایمنی مشخص شده در فهرست و استانداردهای اولیه مقررات آب آشامیدنی مطابقت داشته باشد، همچنین ملاحظات ظاهر خوشایند آب برای حفظ اعتماد مردم نسبت به منابع آب آشامیدنی دارای اهمیت است. از این رو، استانداردهای ثانویه آب آشامیدنی برای اطمینان از پایین بودن رنگ و بو و سایر عوامل زیبایی شناختی وضع شده اند. شهر مشهد از نظر موقعیت جغرافیایی در ناحیه خشک و نیمه خشک قرار دارد. آب شرب این شهر توسط منابع زیرزمینی عمیق و یا آب پشت سدها تأمین می شود، و بهمین دلیل در برخی تصفیه خانه ها مشکلات رنگ و بو مشاهده شده است.کاهش اینگونه مسائل از ضروریات محسوب میشود و لهذا تحقیق حاضر بمنظور شناسایی علل رنگ و بوهای مشاهده شده در یکی از تصفیه خانه های شهر مشهد و ارائه راهکارهای علمی و کاربردی جهت کاهش آنها انجام شده است. در این کار تحقیقاتی بر اساس یک مطالعه موردی که از آغاز سال 1387 شروع شد، نمونه برداری های منظم از سد کارده و تصفیه خانه شماره 1 مشهد انجام گرفت، و عواملی که در ایجاد بو و رنگ نقش داشتند بررسی گردید. نتایج مطالعات نشان می دهد که نوعی جلبک سبز-آبی بنام Microsystis با تولید ترکیب آلی Geosmin باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع در آب این سد و تصفیه خانه می گردد. نتایج بدست آمده از میزان غلظت Geosmin ارتباط مستقیمی بین شدت بو و میزان غلظت جلبک نشان می دهد. در این مقاله نتایج حاصله از اندازه گیری پارامترهای کیفی بررسی شده و راه حل هایی در جهت رفع مشکلات ارائه شده است.

کلمات کلیدی

, جلبک سبز-آبی Microsystis, کیفیت آب سد کارده, Geosmin, طعم و بو, مطالعات میدانی وآزمایشگاهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1020353,
author = {شکوهیان, محمد and پیاده, فرزاد},
title = {بررسی علل تولید بو و رنگ در مخازن آب سد کارده و تصفیه خانه شماره 1 مشهد},
booktitle = {چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست},
year = {2010},
location = {تهران, ايران},
keywords = {جلبک سبز-آبی Microsystis، کیفیت آب سد کارده، Geosmin، طعم و بو، مطالعات میدانی وآزمایشگاهی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی علل تولید بو و رنگ در مخازن آب سد کارده و تصفیه خانه شماره 1 مشهد
%A شکوهیان, محمد
%A پیاده, فرزاد
%J چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست
%D 2010

[Download]