عنوان : ( اثر جایگزینی کنجاله گوار با کنجاله سویا در جیره اوایل شیردهی گاوهای هلشتاین )
نویسندگان: امین له وطن دوست , فتح اله بلداجی , عباسعلی ناصریان , سعید زره داران ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
چکیده تاثیر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله گوار بجای کنجاله سویا در جیره، بر میزان مصرف خوراک، میزان تولید شیر، میزان ترکیبات شیر و 55 روز پس از زایمان با تولید شیر ± شکمبه مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور 8 راس گاو شیری هلشتاین با روزهای شیردهی 10 pH 8 ،4 ، 41±3 کیلوگرم انتخاب شدند وبه طور تصادفی در چهار گروه دو راسی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیر ههای حاوی 0 و 12 درصد کنجاله گوار بجای کنجاله سویا جایگزین بود و همه جیره ها دارای پروتئین و انرژییکسان بودند. طرح آماری این آزمایش بصورت مربع لاتین چرخشی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان شیر 4% چربی گاوهایی که تیمار 2 (سطح 4% کنجاله گوار) نسبت به تیمار 4 (با سطح 12 % کنجاله گوار) افزایش معنی داری داشت و همچنین چربی شیر با 4 درصد کنجاله گوار بجای کنجاله سویا نسبت به تیمارهای دارای 8 و 12 درصد به طور معن یداری افزایش داشت. همچنین میزان تولید شیر بطور غیرمعن یداری (بیش از 5%) افزایش پیدا کرد. بنابراین بنظر می رسد کنجاله گوار به میزان 8% ماده خشک جیره بجای کنجاله سویا دارای اثرات مثبت بر تولید وترکیب شیر است.
کلمات کلیدی
, واژههای کلیدی: کنجاله گوار, کنجاله سویا, گاو شیرده هلشتاین.@inproceedings{paperid:1020825,
author = {امین له وطن دوست and فتح اله بلداجی and ناصریان, عباسعلی and سعید زره داران},
title = {اثر جایگزینی کنجاله گوار با کنجاله سویا در جیره اوایل شیردهی گاوهای هلشتاین},
booktitle = {چهارمین کنگره علوم دامی},
year = {2010},
location = {ايران},
keywords = {واژههای کلیدی: کنجاله گوار، کنجاله سویا، گاو شیرده هلشتاین.},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثر جایگزینی کنجاله گوار با کنجاله سویا در جیره اوایل شیردهی گاوهای هلشتاین
%A امین له وطن دوست
%A فتح اله بلداجی
%A ناصریان, عباسعلی
%A سعید زره داران
%J چهارمین کنگره علوم دامی
%D 2010