عنوان : ( بررسی خواص فیزیکی خربزه قصری و خاتونی )
نویسندگان: حسن دروگر , مهدی خجسته پور , باقر عمادی , محمد حسین سعیدی راد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق خواص فیزیکی دو رقم تجاری خربزه در خراسان (خربزه خاتونی و خربزه قصری) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نمونه ها به ترتیب از مزارع تربت جام و مشهد تهیه شده و در درجه حرارت 3 تا 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد نگهداری شدند. اندازه و رقم به عنوان تیمار در نظر گرفته شده و اثر آن بر مشخصه های جرم، حجم، چگالی، کرویت، میانگین قطر هندسی، مساحت سطح و ضریب اصطکاک غلتشی بر روی سطوح آهن گالوانیزه و چوب تعیین گردید. برای تحلیل از طرح فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی استفاده شد. معادلات رگرسیونی حجم، جرم، مساحت سطح و ابعاد (طول، عرض و ضخامت) با میانگین قطر هندسی برای خربزه قصری و خاتونی محاسبه شد که در همه موارد ضریب همبستگی بالاتر از 85/0 بود. نتایج نشان داد خربزه خاتونی از نظر میانگین قطر هندسی، حجم، جرم، چگالی، مساحت سطح و ضریب کرویت از خربزه قصری بزرگتر ولی از نظر ضریب اصطکاک غلتشی بر روی سطوح آهن گالوانیزه و چوب و از آن کوچکتر است.
کلمات کلیدی
, خربزه خاتونی, خربزه قصری و خواص فیزیکی@inproceedings{paperid:1022111,
author = {دروگر, حسن and خجسته پور, مهدی and عمادی, باقر and محمد حسین سعیدی راد},
title = {بررسی خواص فیزیکی خربزه قصری و خاتونی},
booktitle = {نخستین همایش فرا ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی},
year = {2011},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {خربزه خاتونی، خربزه قصری و خواص فیزیکی},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی خواص فیزیکی خربزه قصری و خاتونی
%A دروگر, حسن
%A خجسته پور, مهدی
%A عمادی, باقر
%A محمد حسین سعیدی راد
%J نخستین همایش فرا ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
%D 2011