پژوهش های کاربردی زراعی, دوره (78), شماره (1), سال (2008-6) , صفحات (74-80)

عنوان : ( بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) )

نویسندگان: امید صفری , فتح اله بلداجی , عبدالمجید حاجی مرادلو ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

منابع پروتئین گیاهی نقش مهمی در کاهش هزینه جیره های غذایی بر عهده دارند. علاوه بر این، استفاده از این منابع در جیره غذایی ماهی اثرات متابولیکی مختلفی دارد. در این تحقیق از کنجاله کانولا (حاوی 12.5 میکرومول گلوکوسینولات در گرم ماده خشک) در 5 سطح جایگزینی 10، 20، 30، 40 و 50 درصد به جای آرد ماهی همراه با جیره شاهد در سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تعداد 216 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 15±100 گرم انتخاب و در 18 وان (هر وان 12 قطعه) توزیع و پس از دو هفته سازگاری، به مدت 56 روز با 6 جیره آزمایشی تغذیه شدند. در روز 56 آزمایش، از هر جیره بطور تصادفی 9 ماهی انتخاب، بیهوش و سپس از آنها خونگیری شد. پس از جداسازی سرم، میزان کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین با چگالی پایین و لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین اندازه گیری شد. این جایگزینی سبب ایجاد تفاوت معنی داری در معیارهای مورد ارزشیابی در مقایسه با جیره شاهد شد. با افزایش سطح جایگزینی، میزان کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین های با چگالی پایین و بسیار پایین و شاخص تصلب شرائین بطور معنی داری کاهش و میزان لیپوپروتئین های با چگالی بالا، میزان رشد ویژه (به جز جیره های حاوی 30، 40 و 50 درصد کانولای جایگزین)، شاخص وزن بدن (به جز جیره های حاوی 10 و 20 درصد) و وزن نهایی (به جز جیره های حاوی 10 و 20 درصد) بطور معنی داری نسبت به جیره شاهد افزایش یافت. نتایح تحقیق حاضر نشان داد که جایگزینی کنجاله کانولا تا سطح 50 درصد بجای آرد ماهی جیره شاهد بر اساس مطالعه های سرم خون ماهی و رشد امکان پذیر است.

کلمات کلیدی

, قزل آلای رنگین کمان, کنجاله کانولا, لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1025403,
author = {صفری, امید and فتح اله بلداجی and عبدالمجید حاجی مرادلو},
title = {بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)},
journal = {پژوهش های کاربردی زراعی},
year = {2008},
volume = {78},
number = {1},
month = {June},
issn = { ۲۳۵۸-۴۰۵۸ },
pages = {74--80},
numpages = {6},
keywords = {قزل آلای رنگین کمان، کنجاله کانولا، لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
%A صفری, امید
%A فتح اله بلداجی
%A عبدالمجید حاجی مرادلو
%J پژوهش های کاربردی زراعی
%@ ۲۳۵۸-۴۰۵۸
%D 2008

[Download]