بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology, دوره (3), شماره (2), سال (2011-8) , صفحات (249-257)

عنوان : ( بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی علوفه شنبلیلهTrigonella foenum-graecum L )

نویسندگان: علی اصغر محمدآبادی , پرویز رضوانی مقدم , حمیدرضا فلاحی , زینت برومند رضازاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور مطالعه اثر تیمارهای مختلف کودهای آلی و شیمیایی بر شاخص های کمی و کیفی گیاه علوفه ای شنبلیله (L. Trigonella foenum-graecum)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و شش تیمار در سال زراعی 85-1384 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار نوع کود آلی (کود گاوی به میزان 40 تن در هکتار، کود گوسفندی به میزان 30 تن در هکتار، کود مرغی به میزان 20 تن در هکتار و کمپوست به میزان 30 تن در هکتار)، کود شیمیایی (100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با استفاده از کود اوره و 250 کیلوگرم فسفات آمونیوم) و تیمار شاهد بود. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین عملکرد علوفه تر (5618 کیلوگرم در هکتار) و خشک (565 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کاربرد کود شیمیایی به دست آمد. تیمار کود مرغی بیشترین درصد قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی برگ و کمترین مقدار قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی ساقه را دارا بود. کمترین درصد قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی برگ و بیشترین مقدار قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی ساقه در تیمار کود شیمیایی مشاهده شد. بطور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تیمار کود شیمیایی در مقایسه با سایر تیمارهای کودی دارای برتری نسبی در صفات کمی مورد ارزیابی بود.

کلمات کلیدی

, ارزش غذایی علوفه, درصد برگ و ساقه, قابلیت هضم, کود دامی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1026681,
author = {محمدآبادی, علی اصغر and رضوانی مقدم, پرویز and فلاحی, حمیدرضا and برومند رضازاده, زینت},
title = {بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی علوفه شنبلیلهTrigonella foenum-graecum L},
journal = {بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology},
year = {2011},
volume = {3},
number = {2},
month = {August},
issn = {2008-7713},
pages = {249--257},
numpages = {8},
keywords = {ارزش غذایی علوفه، درصد برگ و ساقه، قابلیت هضم، کود دامی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی علوفه شنبلیلهTrigonella foenum-graecum L
%A محمدآبادی, علی اصغر
%A رضوانی مقدم, پرویز
%A فلاحی, حمیدرضا
%A برومند رضازاده, زینت
%J بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology
%@ 2008-7713
%D 2011

[Download]