عنوان : ( بررسی تاثیر آللوپاتیک عصاره آبی شاخساره سپند (Peganum harmala) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه عدس )
نویسندگان: علیرضا دادخواه , زهرا ابراهیمی زیرابادی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی اثرات دگر آسیبی گیاه سپند بر جوانه زنی و رشد گیاهچه عدس (توده بردسکن)، آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی شیروان دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل شاهد (صفر درصد)، 25%، 50%، 75% و 100% غلظت های عصاره آبی شاخساره سپند بود. نتایج نشان داد که اثر اندامهای هوایی گیاه سپند بر درصد جوانه زنی و رشد گیاهچه عدس (p<0/01) معنی دار می باشد. اگرچه تفاوت معنی داری بین تیمار غلظت 25% عصاره سپند با شاهد بر درصد جوانه زنی و رشد گیاهچه عدس مشاهده نشد، اما غلظت های 50، 75 و %100 عصاره سپند درصد جوانه زنی بذور عدس را به ترتیب 39%، 4/84% و 96% کاهش دادند. همچنین غلظت 100% عصاره طول ریشه چه و ساقچه عدس را به ترتیب 4/95 و 6/92% نسبت به شاهد کاهش داد.