عنوان : ( بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک ها در انواع استافیلوکوکوس جداشده از پنیر سنتی و صنعتی عرضه شده در مشهد )
نویسندگان: محمد محسن زاده , عاطفه صرافان صادقی , فائزه عارفی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
خانواده میکروکوکاسه بخصوص جنس استافیلوکوکوس در طبیعت به فراوانی پراکنده اند. محل زندگی آنها بیشتر دستگاه تنفس و پوست انسان و حیوانات می باشد. معمولا 14 تا 40% افراد سالم دارای استافیلوکوک روی پوست هستند. بنابراین مواد غذایی در اغلب موارد به وسیله انسان به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده می شود به خصوص غذاهایی که همگام تهیه زیاد دستکاری می شوند. از طرفی بیشتر حیوانات اهلی نیز ناقل استافیلوکوکوس اورئوس می باشند. عفونت پستان استافیلوکوکوسی یکی از بیماریهای شایع گاو میباشد که علاوه بر اینکه ضررهای اقتصادی فراوانی ببار می آورد، باعث آلودگی شیر به انواع استافیلوکوکوس ها نیز می شود. از میان استافیلوکوکوس ها، استافیلوکوکوس اورئوس همیشه به عنوان یک پاتوژن قوی مسمومیت زا مورد توجه بوده است.