عنوان : ( اثر جیره های مختلف غذایی مرغهای تخمگذار بر شاخصهای آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ )
نویسندگان: سیدجواد حسینی واشان , هادی سریر , نظر افضلی , محمد ملکانه , علی اله رسانی , پیمان اسماعیلی نسب ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
چکیده: زمینه و هدف: سطح اسیدهای چرب در رژیم غذایی انسان با تاثیر بر روی شاخصهای آتروژنز و ترومبوژنز، نقش مهمی در عملکرد و سلامت قلب و عروق دارد. تخممرغ با توجه به سطح بالای کلسترول، از رژیمهای بالقوه خطرساز برای بیماران قلبی- عروقی است. مطالعه حاضر با هدف تغییر ترکیبات جیره های غذایی مرغهای تخمگذار در جهت کاهش خطر ایجاد بیماریهای قلبی- عروقی در اثر مصرف تخممرغ انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 288 قطعه مرغ تخمگذار، به 12 گروه شامل گروههای دریافتکننده سطوح مختلف از دانه کتان، دانه گلرنگ، روغن پالم اولئین، روغن ماهی و گروه شاهد تقسیم شدند. پس از سه دوره 28 روزه، سطح کلسترول خون مرغها و نیز کلسترول و اسیدهای چرب تخممرغها تعیین گردید . یافته ها: سطح کلسترول خون و اسیدهای چرب اشباع در زرده تخممرغ تغییری نکرد (05/0 >p ). مقادیر اسیدهای چرب امگا-9 و امگا-6 به ترتیب در گروههای تغذیه شده با پالم اولئین و دانه گلرنگ افزایش یافت. مقادیر لینولنات و اسیدهای چرب امگا-3 با زنجیره بلند به ترتیب در گروههای دانه کتان و روغن ماهی افزایش یافت (05/0 >p) . شاخصهای آتروژنز و ترومبوژنز، در سطوح بالاتر این مواد خوراکی نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری نشان داد. بالاترین مقدار شاخص ترومبوژنز در سطح بالای دانه گلرنگ بود. کمترین مقدار شاخصهای ترومبوژنز و آتروژنز در گروههای دانه کتان و روغن ماهی مشاهده شد (05/0 >p) نتیجه گیری: می توان با تغییر ترکیبات اسیدهای چرب در جیره غذایی مرغ، از تخممرغ به عنوان منبع پروتئینی خوب و سالم برای بیماران قلبی- عروقی استفاده کرد.
کلمات کلیدی
, تخممرغ, بیماریهای قلبی, عروقی, شاخص آتروژنز, شاخص ترومبوژنز@article{paperid:1030437,
author = {حسینی واشان, سیدجواد and هادی سریر and نظر افضلی and محمد ملکانه and علی اله رسانی and پیمان اسماعیلی نسب},
title = {اثر جیره های مختلف غذایی مرغهای تخمگذار بر شاخصهای آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ},
journal = {دانشگاه علوم پزشکی بیرجند},
year = {2010},
volume = {17},
number = {4},
month = {April},
issn = {1607-2197},
pages = {265--273},
numpages = {8},
keywords = {تخممرغ، بیماریهای قلبی، عروقی، شاخص آتروژنز، شاخص ترومبوژنز},
}
%0 Journal Article
%T اثر جیره های مختلف غذایی مرغهای تخمگذار بر شاخصهای آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ
%A حسینی واشان, سیدجواد
%A هادی سریر
%A نظر افضلی
%A محمد ملکانه
%A علی اله رسانی
%A پیمان اسماعیلی نسب
%J دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
%@ 1607-2197
%D 2010