عنوان : ( کاربرد فیلوگرام ژنتیکی در ارزیابی تنوع باکتری های بیماریزا با تکیه بر نرم افزار های Bioedit و CLC bio در فرآورده های لبنی محلی )
نویسندگان: فریبا قیامتی یزدی , مرتضی خمیری , مسعود یاورمنش , یحیی مقصودلو ,چکیده
امروزه مطالعات بیوانفورماتیکی، حوزه ی گسترده ای از تحقیقات بیولوژیکی را شامل می شوند. بیولوژی مولکولی و علم ژنتیک، مسائلی را در پیش دارند که دانش بیوانفورماتیک می تواند با به کار بردن این اطلاعات به حل آن ها بپردازد. ابزارها و روش های محاسباتی با استفاده از الگوریتم های مختلف، برای تجزیه و تحلیل این اطلاعات و به تصویر کشیدن یافته های بیولوژیکی به کار گرفته می شوند. یکی از مهمترین الگوریتم ها برای نشان دادن رابطه ی خویشاوندی و تشابه ژنتیکی فلور میکروبی در محصولات غذایی مختلف، فیلوگرام ژنتیکی می باشد. بر این اساس ابتدا باکتری های بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و سالمونلا) از فرآورده های محلی به کمک روش های وابسته به کشت ( برد پارکر آگار، ویولت رد بایل آگار و سالمونلا-شیگلا آگار) و آزمون های بیوشیمیایی ( کاتالاز، کواگولاز، IMVIC و آنی سرم های پلی والان) مورد بررسی قرار می گیرد. پس از شناسایی اولیه باکتری های بیماریزا با استفاده از روش مولکولی (16SrRNA) نسبت به جداسازی و شناسایی دقیق ایزوله ها اقدام می شود. در انتها، پس از تعیین و اصلاح توالی ایزوله ها، با استفاده از نرم افزار های Bioedit و CLC bio فیلوگرام ژنتیکی باکتری های بیماریزا با کمک دو روش UPGMA و Neighbor Joining مورد ارزیابی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی
, فیلو گرام ژنتیکی, باکتری های بیماریزا, CLC bio, Bioedit, فرآورده های لبنی محلی@inproceedings{paperid:1031207,
author = {قیامتی یزدی, فریبا and مرتضی خمیری and یاورمنش, مسعود and یحیی مقصودلو},
title = {کاربرد فیلوگرام ژنتیکی در ارزیابی تنوع باکتری های بیماریزا با تکیه بر نرم افزار های Bioedit و CLC bio در فرآورده های لبنی محلی},
booktitle = {همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا},
year = {2012},
location = {شیراز, ايران},
keywords = {فیلو گرام ژنتیکی، باکتری های بیماریزا، CLC bio، Bioedit، فرآورده های لبنی محلی},
}
%0 Conference Proceedings
%T کاربرد فیلوگرام ژنتیکی در ارزیابی تنوع باکتری های بیماریزا با تکیه بر نرم افزار های Bioedit و CLC bio در فرآورده های لبنی محلی
%A قیامتی یزدی, فریبا
%A مرتضی خمیری
%A یاورمنش, مسعود
%A یحیی مقصودلو
%J همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا
%D 2012