همایش ملی ابزیان بوشهر , 2012-12-20

عنوان : ( بررسی ارزش تغذیه ای و نقش سلامتی زایی خاویار )

نویسندگان: بهروز علی زاده بهبهانی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , آرش قیطران پور ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

خاویار تخم بارور نشده‌‌‍‌ی گونه های مختلف ماهیان خاویاری بوده و از گرانترین غذاهای جهان است. ماهیان خاویاری که استروژن نامیده می شوند و از خانواده تاس ماهیان، از جمله گونه های آب-زی کم نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک باز می گردد برخوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیل های زنده جهان می نامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز باز مانده اند. در این مطالعه ترکیبات خاویار و نقش و اهمیت آن در سلامت انسان مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات تشکیل دهنده خاویار شامل رطوبت (51%)، پروتئین(28%)، چربی(16%)، خاکستر(1.2%) و کربوهیدرت(1%) می باشد. پروتئین های خاویار حاوی اسیدهای آمینه ی آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، سیستئین و متیونین می باشد. چربی موجود در خاویار حاوی 25 % کلسترول و 75 % لیستین می-باشد. از ویتامین های خاویار می توان ,A, C, PP, B2, B6, B12 پانتوتنیک و اسید فولیک را نام برد. به علاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام \\\\\\\"Ctacosand\\\\\\\" است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می شود. این اسیدهای چرب به دست آمده درپوشش سلول عصبی نقش بسزایی ایفا می کند. به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول های عصبی بسیار مؤثر است. وجود اسیدهای چرب \\\\\\\"امگا3\\\\\\\" درخاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. به علاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری های التهاب مفاصل، بیماری های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار مؤثر است. خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه می شود. نتایج این مطالعه مصرف خاویار را به عنوان یک ماده غذایی با ارزش تغذیه ای فراوان توصیه می کند.

کلمات کلیدی

, خاویار, ارزش تغذیه, ویتامین, بیماری قلبی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1031919,
author = {علی زاده بهبهانی, بهروز and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and قیطران پور, آرش},
title = {بررسی ارزش تغذیه ای و نقش سلامتی زایی خاویار},
booktitle = {همایش ملی ابزیان بوشهر},
year = {2012},
location = {بوشهر, ايران},
keywords = {خاویار، ارزش تغذیه، ویتامین، بیماری قلبی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی ارزش تغذیه ای و نقش سلامتی زایی خاویار
%A علی زاده بهبهانی, بهروز
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A قیطران پور, آرش
%J همایش ملی ابزیان بوشهر
%D 2012

[Download]