هفدهمین کنفرانس سراسری و پنجمین کنفرانس بین المللی زیست شناسی ایران , 2012-09-04

عنوان : ( اثرعصاره آلوئه ورا و کلپوره بر متابولیسم گلوکز و چربی خون رت های نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوتوسین )

نویسندگان: علیرضا ایوبی , امیر موسائی , رضا ولی زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گیاه آلوئه وراAloe barbadensis)) و کلپوره(Teucrium polium) حاوی ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با ویژگی های آنتی اکسیدانی بالا بوده که قادر به کاهش عوارض بیماری دیابت می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات عصاره کلپوره و آلوئه ورا بر گلوکز و چربی های خون رتهای ویستار دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد. بدین منظور تعداد 40 سر رت(وزن اولیه 10±220 گرم) به پنج گروه هشت تایی تقسیم وتیمارهای آزمایشی شامل کنترل، دیابتی(mg/kg50 استرپتوزوتوسین)، دیابتی+عصاره آلوئه-ورا(mg/kg300)، دیابتی+کلپوره(mg/kg300) و دیابتی+گلی-بنکلامید(mg/kg5/0) بطور تصادفی اختصاص یافت. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف عصاره آلوئه ورا و کلپوره سبب بهبود ترشح انسولین و کاهش قند و کلسترول بد خون گردید.

کلمات کلیدی

, استرپتوزوتوسین, آلوئه ورا, دیابت, رت ویستار, کلپوره