نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (1), شماره (3), سال (2010-1) , صفحات (9-16)

عنوان : ( بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا )

نویسندگان: عالیه فرهنگ مهر , علیر ضا قدس ولی , محمدحسین حدادخداپرست ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش برخی از ویژگی های فیزیکومکانیکی شامل خواص هندسی (طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، قطرمیانگین حسابی، سطح و ضریب کرویت) خواص ثقلی (چگالی توده و چگالی واقعی) و خواص اصطکاکی (زاویه ی پایداری تخلیه، زاویه ی پایداری پر کردن و ضریب اصطکاک ایستایی) سه رقم دانه ی سویا (گرگان 3، ویلیامز و سحر) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تاثیر رقم بر خصوصیات هندسی، ثقلی (به استثنای چگالی واقعی) و اصطکاکی معنی دار بوده است. بیش ترین و کم ترین ضریب کرویت به رقم سحر به میزان 8/88 درصد و رقم گرگان 3 به میزان 00/86 درصد تعلق داشت. دامنه ی چگالی توده ی ارقام مورد بررسی بین 372/732- 000/720 کیلو گرم بر متر مکعب و دامنه ی چگالی واقعی بین 03/1278 – 000/1182 کیلوگرم بر متر مکعب قرار داشت. نتایج حاصل حاکی از آن بود که تاثیر رقم روی چگالی توده، معنی دار بوده و در مورد چگالی واقعی از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت. ضریب اصطکاک ایستایی برای چوب بین 49/0-41/0 به دست آمد که بیش ترین و کم ترین مقدار به ترتیب مربوط به رقم های سحر و ویلیامز بود.

کلمات کلیدی

, دانه ی سویا, خصوصیات هندسی, خصوصیات ثقلی, خصوصیات اصطکاکی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1033322,
author = {عالیه فرهنگ مهر and علیر ضا قدس ولی and حدادخداپرست, محمدحسین},
title = {بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2010},
volume = {1},
number = {3},
month = {January},
issn = {2423-4966},
pages = {9--16},
numpages = {7},
keywords = {دانه ی سویا، خصوصیات هندسی، خصوصیات ثقلی، خصوصیات اصطکاکی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا
%A عالیه فرهنگ مهر
%A علیر ضا قدس ولی
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2010

[Download]