عنوان : ( بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا )
نویسندگان: عالیه فرهنگ مهر , علیر ضا قدس ولی , محمدحسین حدادخداپرست ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش برخی از ویژگی های فیزیکومکانیکی شامل خواص هندسی (طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، قطرمیانگین حسابی، سطح و ضریب کرویت) خواص ثقلی (چگالی توده و چگالی واقعی) و خواص اصطکاکی (زاویه ی پایداری تخلیه، زاویه ی پایداری پر کردن و ضریب اصطکاک ایستایی) سه رقم دانه ی سویا (گرگان 3، ویلیامز و سحر) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تاثیر رقم بر خصوصیات هندسی، ثقلی (به استثنای چگالی واقعی) و اصطکاکی معنی دار بوده است. بیش ترین و کم ترین ضریب کرویت به رقم سحر به میزان 8/88 درصد و رقم گرگان 3 به میزان 00/86 درصد تعلق داشت. دامنه ی چگالی توده ی ارقام مورد بررسی بین 372/732- 000/720 کیلو گرم بر متر مکعب و دامنه ی چگالی واقعی بین 03/1278 – 000/1182 کیلوگرم بر متر مکعب قرار داشت. نتایج حاصل حاکی از آن بود که تاثیر رقم روی چگالی توده، معنی دار بوده و در مورد چگالی واقعی از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت. ضریب اصطکاک ایستایی برای چوب بین 49/0-41/0 به دست آمد که بیش ترین و کم ترین مقدار به ترتیب مربوط به رقم های سحر و ویلیامز بود.
کلمات کلیدی
, دانه ی سویا, خصوصیات هندسی, خصوصیات ثقلی, خصوصیات اصطکاکی@article{paperid:1033322,
author = {عالیه فرهنگ مهر and علیر ضا قدس ولی and حدادخداپرست, محمدحسین},
title = {بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2010},
volume = {1},
number = {3},
month = {January},
issn = {2423-4966},
pages = {9--16},
numpages = {7},
keywords = {دانه ی سویا، خصوصیات هندسی، خصوصیات ثقلی، خصوصیات اصطکاکی},
}
%0 Journal Article
%T بررسی خواص فیزیکی دانه ی سویا
%A عالیه فرهنگ مهر
%A علیر ضا قدس ولی
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2010