عنوان : ( بررسی اثر جنس و شرایط کشتار بر راندمان، ترکیب وزنی و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار لاشه شترمرغ ور ارزیابی اقتصادی آن )
نویسندگان: هما بقائی , محمدجواد وریدی , مهدی وریدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بتعیین ترکیبات وزنی بدن دام به خصوص شترمرغ به علت نوپا بودن صنعت پرورش آن در ایران و همچنین بررسی اثر جنس و شرایط کشتاری بر 55 درصد بوده که از / کیفیت لاشه از جایگاه ویژه ای در صنعت گوشتی برخوردار است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، میزان راندمان گرم شترمرغ 93 خون، پر و پوست بیشترین و سر کمترین جزء ترکیبات وزنی شترمرغ را تشکیل داد و اثر . (p>0/ 54 درصد) بیشتر می باشد ( 05 / راندمان سرد ( 70 2 درصد بود که در جنس نر و ماده تفاوت / جنس بر ترکیبات وزنی بدن غیرمعنی دار به دست آمد. میزان افت سرد کردن لاشه های شترمرغ حدود 2 1درصد بود. مقدار افت پخت به / 1درصد و در روز هفتم 68 / میانگین افت خونابه در روز اول پس از کشتار 52 . (p>0/ معنی داری با هم نداشت ( 05 33 درصد محاسبه گردید. همچنین میانگین افت پخت در نمونه های شترمرغ شوک دیده / 31 درصد و در جنس ماده 55 / طور متوسط در جنس نر 85 32 درصد اندازه گیری شد. علیرغم افزایش افت خونابه و افت پخت طی مدت نگهداری گوشت تا 14 / 33/30 درصد و در نمونه های بدون بیهوشی 10 . (p>0/ روز، اثر معنی داری از زمان، جنس و شرایط کشتار در هر دو میزان افت مشاهده نگردید
کلمات کلیدی
, ترکیب وزنی, شترمرغ, شرایط کشتار, گوشت, لاشه@article{paperid:1034277,
author = {بقائی, هما and وریدی, محمدجواد and وریدی, مهدی},
title = {بررسی اثر جنس و شرایط کشتار بر راندمان، ترکیب وزنی و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار لاشه شترمرغ ور ارزیابی اقتصادی آن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
volume = {10},
number = {3},
month = {November},
issn = {1735-4161},
pages = {196--203},
numpages = {7},
keywords = {ترکیب وزنی، شترمرغ، شرایط کشتار، گوشت، لاشه},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر جنس و شرایط کشتار بر راندمان، ترکیب وزنی و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار لاشه شترمرغ ور ارزیابی اقتصادی آن
%A بقائی, هما
%A وریدی, محمدجواد
%A وریدی, مهدی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2013