پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (10), شماره (3), سال (2013-11) , صفحات (196-203)

عنوان : ( بررسی اثر جنس و شرایط کشتار بر راندمان، ترکیب وزنی و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار لاشه شترمرغ ور ارزیابی اقتصادی آن )

نویسندگان: هما بقائی , محمدجواد وریدی , مهدی وریدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بتعیین ترکیبات وزنی بدن دام به خصوص شترمرغ به علت نوپا بودن صنعت پرورش آن در ایران و همچنین بررسی اثر جنس و شرایط کشتاری بر 55 درصد بوده که از / کیفیت لاشه از جایگاه ویژه ای در صنعت گوشتی برخوردار است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، میزان راندمان گرم شترمرغ 93 خون، پر و پوست بیشترین و سر کمترین جزء ترکیبات وزنی شترمرغ را تشکیل داد و اثر . (p>0/ 54 درصد) بیشتر می باشد ( 05 / راندمان سرد ( 70 2 درصد بود که در جنس نر و ماده تفاوت / جنس بر ترکیبات وزنی بدن غیرمعنی دار به دست آمد. میزان افت سرد کردن لاشه های شترمرغ حدود 2 1درصد بود. مقدار افت پخت به / 1درصد و در روز هفتم 68 / میانگین افت خونابه در روز اول پس از کشتار 52 . (p>0/ معنی داری با هم نداشت ( 05 33 درصد محاسبه گردید. همچنین میانگین افت پخت در نمونه های شترمرغ شوک دیده / 31 درصد و در جنس ماده 55 / طور متوسط در جنس نر 85 32 درصد اندازه گیری شد. علیرغم افزایش افت خونابه و افت پخت طی مدت نگهداری گوشت تا 14 / 33/30 درصد و در نمونه های بدون بیهوشی 10 . (p>0/ روز، اثر معنی داری از زمان، جنس و شرایط کشتار در هر دو میزان افت مشاهده نگردید

کلمات کلیدی

, ترکیب وزنی, شترمرغ, شرایط کشتار, گوشت, لاشه