عنوان : ( تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند )
نویسندگان: کبری هدایتی قلعه صفا , باقر عمادی , مهدی خجسته پور , شهرام بیرقی طوسی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، بطور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و زمان موج دهی بر روی خواص مکانیکی و میزان استخراج قند از چغندرقند با رطوبت پایه 75% مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور توسط یک دستگاه حمام فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی، تأثیر فاکتورهای فرکانس (بدون موج دهی، 25 و 45 کیلوهرتز)، دما (25، 50 و 70 درجه سانتی گراد) و زمان موج دهی (10، 20 و30 دقیقه) بر روی نمونهها مطالعه گردید و با نمونه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که فاکتورهای فرکانس، دما و زمان تأثیر معنی داری بر افزایش استخراج قند داشته است و می تواند نسبت به نمونه شاهد راندمان قندگیری را تا 56% افزایش دهد. میزان مدول الاستیسیته و مدول برشی روند کاهشی داشتند. میزان انرژی کل گسیختگی، انرژی کل برشی، نیروی حداکثر گسیختگی و نقطه تسلیم گسیختگی روند افزایشی داشتند. فرکانس بر روی نقطه تسلیم برشی و نیروی برشی تأثیر معنی داری نداشت.
کلمات کلیدی
, امواج فراصوت, چغندرقند, خواص مکانیکی, عیار قند.@article{paperid:1036079,
author = {هدایتی قلعه صفا, کبری and عمادی, باقر and خجسته پور, مهدی and شهرام بیرقی طوسی},
title = {تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند},
journal = {ماشین های کشاورزی},
year = {2013},
volume = {3},
number = {2},
month = {April},
issn = {2228-6829},
pages = {144--153},
numpages = {9},
keywords = {امواج فراصوت، چغندرقند، خواص مکانیکی، عیار قند.},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند
%A هدایتی قلعه صفا, کبری
%A عمادی, باقر
%A خجسته پور, مهدی
%A شهرام بیرقی طوسی
%J ماشین های کشاورزی
%@ 2228-6829
%D 2013