عنوان : ( بررسی اثر مهارکنندگی و کشندگی عصاره های آبی و اتانولی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima) برEscherichia coli Bacillus cereus,و Listeria inocua در شرایط آزمایشگاهی )
نویسندگان: مریم حیدری سورشجانی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , فخری شهیدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
سابقه و هدف: کرفس کوهی با نام علمی odoratissima Kelussia و نام محلی کلوس از خانواده چتریان (Apiaceae)، گیاهی 2 ساله یا چند ساله است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی کرفس کوهی علیه Escherichia coli Bacillus cereus,و Listeria inocua می باشد. مواد و روش: در این پژوهش، غلظت های مختلف (20، 40، 60 و 80 میلی گرم بر میلی لیتر) عصاره های آبی و اتانولی برگ کرفس کوهی گیاهی تهیه گردید. اثر ضد باکتریایی عصاره ها با استفاده از روش پخش عصاره (تمام ظرف) در سطح محیط کشت و روش انتشار در آگار (به کمک دیسک) مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارگنندگی و و حداقل غلظت کشندگی نیزبه روش رقت لوله ای بررسی گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد. یافته ها: در روش انتشار در آگار همه غلظت های عصاره اتانولی بر Bacillus cereus وinocua Listeria اثر بازدارندگی داشت. MIC عصاره های آبی و اتانولی برای Bacillus cereus وinocua Listeria به ترتیب mg/ml 16 و 8 و برای Escherichia coli به ترتیب mg/ml32 و 16 بود .MBC عصاره های آبی و اتانولی نیز در خصوص Bacillus cereus وinocua Listeria به ترتیب mg/ml 32 و 16 و برای Escherichia coli به ترتیب برابر mg/ml64 و32 بود. Escherichia coli بیش ترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی و اتانولی کرفس کوهی نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره اتانولی برگ کرفس کوهی در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیش تری بر روی سویه های مورد مطالعه داشت.