عنوان : ( بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم -لاسگردی- )
نویسندگان: الهام اردکانی , غلامحسین داوری نژاد , مجید عزیزی ارانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و دما بر روی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوههای زردآلو رقم \"لاسگردی\"، اجرا شد. میوهها در مرحله بلوغ تجاری برداشت، و در غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک و همچنین در آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند. سپس میوهها در بستههای پلیاتیلنی بستهبندی و انبار (با دمای °c 4 و رطوبت 95%) شدند. طی دوره انبارداری، تغییرات وزن میوه، سفتی بافت میوه، درجه اسیدی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که، طی دوره انبارداری در هر دو دمای 4 و 20 درجه سانتیگراد وزن میوه، سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی کاهش معنیداری، در حالی که درجه اسیدی و مواد جامد محلول افزایش معنیداری داشته است. طی دوره انبارداری تفاوت معنیداری بین تیمارها (شاهد و غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک) و دماهای مختلف انبارداری در تمام فاکتورهای اندازهگیری شده، مشاهده شد. تیمارهای اسید سالیسیلیک به طور معنیداری مانع از کاهش وزن و همچنین باعث حفظ سفتی بافت میوهها شدند. در این شرایط، به ترتیب بیشترین وکمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی در تیمارهای 4 میلیمولار اسید سالیسیلیک و شاهد مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که، دمای 4 درجه سانتیگراد تاثیر مثبتی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوهها در طی دوره انبارداری داشت است. براساس نتایج بدست آمده، میتوان از اسید سالیسیلیک به عنوان یک ترکیب طبیعی و دمای 4 درجه به طور تجاری جهت افزایش ماندگاری میوههای زردآلود استفاده نمود.
کلمات کلیدی
, عمر پس از برداشت, خصوصیات, مواد جامد محلول, اسید آسکوربیک@article{paperid:1036527,
author = {اردکانی, الهام and داوری نژاد, غلامحسین and عزیزی ارانی, مجید},
title = {بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم -لاسگردی-},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2013},
volume = {27},
number = {3},
month = {September},
issn = {2423-3986},
pages = {326--334},
numpages = {8},
keywords = {عمر پس از برداشت، خصوصیات، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک},
}
%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم -لاسگردی-
%A اردکانی, الهام
%A داوری نژاد, غلامحسین
%A عزیزی ارانی, مجید
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2013