عنوان : ( بررسی خاصیت آللوپاتی عصاره های آبی، متانولی، اتانولی و هگزانی حاصل از گل، برگ و ساقه گیاه برازمبل بر جوانه زنی بذر کاهو و تربچه )
نویسندگان: مرتضی علیرضایی نغندر , مجید عزیزی ارانی , پریسا طاهری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی خاصیت آللوپاتی گیاه برازمبل در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت. تیمارها شامل آب مقطر و 4 نوع عصاره آبی، متانولی، اتانولی و هگزانی از قسمت گل، برگ و ساقه بودند. پس از آماده سازی عصاره ها، تأثیرشان بر مؤلفه های جوانه زنی بذر کاهو و تربچه با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین و کمترین درصد و سرعت جوانه زنی بترتیب در عصاره های ساقه و گل بدست آمد. همچنین عصاره های متانولی و تیمار شاهد بترتیب کمترین و بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی را نشان دادند. وزن تر گیاهچه در عصاره های متانول و هگزان بترتیب کمترین و بیشترین بود. بطور کلی نتایج حاکی از آن بودکه عصاره های متانولی حاصل از گل، بیشترین اثر بازدارندگی را در سرعت و درصد جوانه زنی و کمترین میانگین وزن تر و خشک گیاهچه را در بذر هر دو گیاه کاهو و تربچه بدنبال داشته اند.
کلمات کلیدی
, 1آللوپاتی, بازدارندگی جوانه زنی, برازمبل, عصاره گیری, متانول@inproceedings{paperid:1036549,
author = {علیرضایی نغندر, مرتضی and عزیزی ارانی, مجید and طاهری, پریسا},
title = {بررسی خاصیت آللوپاتی عصاره های آبی، متانولی، اتانولی و هگزانی حاصل از گل، برگ و ساقه گیاه برازمبل بر جوانه زنی بذر کاهو و تربچه},
booktitle = {هشتمین کنگره علوم باغبانی},
year = {2013},
location = {همدان, ايران},
keywords = {1آللوپاتی، بازدارندگی جوانه زنی، برازمبل، عصاره گیری، متانول},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی خاصیت آللوپاتی عصاره های آبی، متانولی، اتانولی و هگزانی حاصل از گل، برگ و ساقه گیاه برازمبل بر جوانه زنی بذر کاهو و تربچه
%A علیرضایی نغندر, مرتضی
%A عزیزی ارانی, مجید
%A طاهری, پریسا
%J هشتمین کنگره علوم باغبانی
%D 2013