عنوان : ( تأثیر دمای روغن سختکاری بر مراحل سهگانه کوئنچ و سرعت سردکنندگی )
نویسندگان: مصطفی میرجلیلی , سیدمهدی سیدی نسب , احد ضابط ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هنگامی که یک قطعه را از دمای بالا در یک محیط سیال مثلاً روغن کوئنچ مینماییم، قطعه طی سه مرحله انتقال حرارت شروع به سرد شدن میکند. در مرحله اول که بسیار کوتاه است، یک فیلم نازک بخار بر روی سطح قطعه تشکیل شده و انتقال حرارت فقط از طریق این فیلم و تابش صورت میگیرد که بسیار ضعیف است. در مرحله دوم روغن به دمای جوش رسیده و به تلاطم میافتد که در این حالت جوشش به عنوان یک پدیده گرماگیر عامل اصلی انتقال حرارت بوده و مهمترین مرحله سرمایش تلقی میگردد. در مرحله سوم روغن از جوشش میافتد و در نتیجه انتقال حرارت فقط از طریق جابجایی صورت میگیرد که نسبت به مرحله دوم از سرعت کمی برخوردار است. در این کار با استفاده از یک ترموکوپل جاسازی شده در یک پروب فولادی استاندارد توانستیم دمای پروب را حین کوئنچ از دمای بالا، لحظه به لحظه در کامپیوتر ثبت نماییم. برای این منظور از روغنهای کوئنچ نو و کارکرده با دماهای بین 120-30 درجه سانتی گراد استفاده شد و نتایج سرمایش هر یک مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که روغن نو در بازه دمایی حدود 110-90 درجه سانتی گراد و روغن کارکرده در دماهای میانی حدود 70-50 درجه سانتی گراد بیشترین سرعت سرمایش را خصوصاً در مرحله دوم از خود نشان میدهند. با مقایسه نتایج روغنهای نو و کارکرده چنین استنباط میشود که با گذشت زمان و بالا رفتن عمر استفاده روغن، دمای بهینه سرمایش آن کاهش مییابد.
کلمات کلیدی
, روغن سختکاری, روغن کوئنچ, دمای روغن, سرعت سردکنندگی, روغن کارکرده@inproceedings{paperid:1039230,
author = {میرجلیلی, مصطفی and سیدی نسب, سیدمهدی and ضابط, احد},
title = {تأثیر دمای روغن سختکاری بر مراحل سهگانه کوئنچ و سرعت سردکنندگی},
booktitle = {دهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران},
year = {2006},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {روغن سختکاری، روغن کوئنچ، دمای روغن، سرعت سردکنندگی، روغن کارکرده},
}
%0 Conference Proceedings
%T تأثیر دمای روغن سختکاری بر مراحل سهگانه کوئنچ و سرعت سردکنندگی
%A میرجلیلی, مصطفی
%A سیدی نسب, سیدمهدی
%A ضابط, احد
%J دهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
%D 2006