عنوان : ( مطالعه ارگونومیکی بدن چای کاران شمال کشور حین برداشت دستی و مکانیزه )
نویسندگان: مجتبی جاویدی قراچه , مهدی خجسته پور , طاهره جاویدی قراچه ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به دلیل نامناسب بودن شرایط کار و لوازم مورد استفاده در هر شغلی کارگران همواره ندانسته با قرار گرفتن در شرایط بدنی نامناسب باعث بروز مشکلات اسکلتی در بدن خود می شوند که در بسیاری از نواحی بدن باعث آسیب های جدی می شود. چای کاری یکی از جمله شغل هایی است که نه تنها باعث ضرر مالی و جانی به کارگران می شود بلکه با از دست رفتن نیروی کارآمد به صاحبان حرفه چای کاری نیز آسیب می رساند. لذا برای بررسی چای کاران شمال کشور حین فعالیت، بدن آنان به وسیله ی فیلم برداری و شبیه سازی با استفاده از نرم افزار CATIA مورد مطالعه قرار گرفته و سپس با استفاده از روش تحلیل رولا (RULA) حالات بدنی نامناسب شناسایی شدند. حالت بدن چای کاران در تحلیل رولا، هیچ پوسچری در سطح امن 1 قرار نداشت و فقط 2% پوسچر کارگران در سطح 2 قرار داشتند. با استفاده از این روش تحلیل 16% از پوسچر کارگران در وضعیت 5، 44% در وضعیت 6 و 38% در وضعیت 7 یعنی در بحرانی ترین سطح قرار گرفتند.
کلمات کلیدی
, مشکلات اسکلتی- عضلانی, تحلیل پوسچر, چای کاران, رولا@inproceedings{paperid:1039837,
author = {جاویدی قراچه, مجتبی and خجسته پور, مهدی and طاهره جاویدی قراچه},
title = {مطالعه ارگونومیکی بدن چای کاران شمال کشور حین برداشت دستی و مکانیزه},
booktitle = {هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون},
year = {2014},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {مشکلات اسکلتی- عضلانی، تحلیل پوسچر، چای کاران، رولا},
}
%0 Conference Proceedings
%T مطالعه ارگونومیکی بدن چای کاران شمال کشور حین برداشت دستی و مکانیزه
%A جاویدی قراچه, مجتبی
%A خجسته پور, مهدی
%A طاهره جاویدی قراچه
%J هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون
%D 2014