عنوان : ( اندازه گیری ترکیبات شیمیایی و املاح معدنی هسته و میوه دو گونه زرشک وحشی خراسان شمالی )
نویسندگان: محمد فرهادی چیتگر , مهدی وریدی , محمدجواد وریدی , علی حیدری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
ریشه، برگ، پوست و میوه گونه های وحشی زرشک، نظیر زرشک زرافشانی و زالزالکی از دیر باز در مناطق مختلف ایران به ویژه خراسان شمالی به طور سنتی استفاده می شده است. کسب اطلاعات درباره خصوصیات شیمیایی این گونه ها می تواند زمینه کاربرد آن ها را در صنایع غذایی و دارویی فراهم کند. لذا در این پژوهش، برخی از خصوصیات شیمیایی(رطوبت، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، خاکستر و فیبر خام) و املاح معدنی(سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و روی) موجود در هسته و میوه کامل دو گونه زرشک وحشی(زرافشانی و زالزالکی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هسته هر دو گونه زرشک در مقایسه با میوه آن ها دارای فیبر خام، روغن، خاکستر، کربوهیدرات و پروتئین بیشتری بودند. پتاسیم ماده معدنی شاخص در هسته میوه هر دو گونه زرشک بود. میوه و هسته هر دو گونه غنی از ریز مغذی های مورد نیاز بدن انسان نظیر آهن(99-50.35 میلی گرم/ کیلوگرم) منگنز(23.6-14.85 میلی گرم/کیلوگرم) مس(18.15-13.05 میلی گرم/ کیلوگرم) و روی(38.65-28.55 میلیگرم/کیلوگرم) بودند.
کلمات کلیدی
, زرشک زالزالکی, زرشک زرافشانی, ترکیبات شیمیایی, املاح معدنی@inproceedings{paperid:1041447,
author = {فرهادی چیتگر, محمد and وریدی, مهدی and وریدی, محمدجواد and حیدری, علی},
title = {اندازه گیری ترکیبات شیمیایی و املاح معدنی هسته و میوه دو گونه زرشک وحشی خراسان شمالی},
booktitle = {بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
location = {شیراز, ايران},
keywords = {زرشک زالزالکی، زرشک زرافشانی، ترکیبات شیمیایی، املاح معدنی},
}
%0 Conference Proceedings
%T اندازه گیری ترکیبات شیمیایی و املاح معدنی هسته و میوه دو گونه زرشک وحشی خراسان شمالی
%A فرهادی چیتگر, محمد
%A وریدی, مهدی
%A وریدی, محمدجواد
%A حیدری, علی
%J بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2013